Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde yaka kameralı dönem başlıyor. Belediye Zabıta ekipleri, bundan böyle görüntü ve ses kaydı yapabilen yaka kameraları ile hizmet verecek. Uygulama ile zabıta ekiplerinin tüm denetimleri kayıt altında tutulacak.

Belediye zabıta ekipleri, yaka kamerası takarak denetimlerini tedbirli bir şekilde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kayıt altına alınacak sesli görüntüler, zabıta ekipleri ile vatandaşlar arasında yaşanabilecek olumsuz durumlar, şikâyetler ve iddialar için belge teşkil edecek.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, şeffaf belediyecilik anlayışı gereği bu uygulamayı başlattıklarını söyleyerek uygulamanın hem zabıta ekipleri hem de vatandaşlar açısından denetleme ortamına şeffaflık getireceğini belitti. Dinç, yaka kamerası sayesinde karşılıklı diyalogların kayıt altına alınmasının özellikle olumsuz koşullarda oluşabilecek iddialara karşı çözüm sunacağını ve herkes için kolaylık sağlayacağını kaydetti. Başlangıçta 5 adet yaka kamerası aldıklarını söyleyen Dinç, zaman içerisinde sayıyı çoğaltmak istediklerini ifade etti.