Berlin okulları, Cumartesi günü öğretmen olmak isteyenler için görücüye çıkacak. Berlin Günü (Berlin-Tag) adlı program sayesinde öğretmenliğe merak saranlar ve öğretmenlik okuyanlar Ludwig-Erhard-Haus’ta Berlin’de öğretmen olmanın şartlarını, avantaj ve dezavantajlarını öğrenecek. Eğitim Senato İdaresi’nin çalışanları ilgililere Berlin’deki eğitim sistemini ve başvuru sürecini, öğretmen ihtiyacı olan bölge ve okullar ve Berlin’deki genel hayat hakkında tafsilatlı bir şekilde anlatacak.

Öğretmen olmak isteyenler bunun dışında programa katılan çok sayıda okul, okul müdürü ve öğretmenin katıldığı ‘Okullar Fuarı’nda tanışma imkanı bulacak. Bu fuarda 60 okul ve 40 meslek okulu tanıtılacak. Bu şekilde ilgi duyanlar bu okullardaki günlük hayatın nasıl geçtiğini yakından öğrenme fırsatı bulacak. Programda inşaat şirketlerinin temsilcileri de bulunacak ve öğretmen adaylarına Berlin’de nasıl ev bulacakları konusunda yardımcı olacak.

Berlin’de öğretmen olmak isteyenlere bir kolaylık da Alman Demiryolları (DB) tarafından sunulacak. Programa kaydolan ilgililer programa özel biletten faydalanacak ve Almanya’nın her yerinden gidiş-dönüş 99 Euro’ya gelen uygun bilet alabilecek. Aynı şekilde ‘MeinfernbusFlixbus’ adlı otobüs şirketi de öğretmen adayları için fiyatları yarı yarıya düşürecek. İndirimden faydalanmak isteyenlerin programa kaydolurken bu husustan bahsetmeleri ve indirim kodu almaları gerekiyor. Programa kaydolmak için [email protected] adresi üzerinden başvurmak yeterli.