Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi bünyesinde 8.5 dekarlık alanda kurulan tıbbı ve aromatik bitkiler bahçesinde yaklaşık 180 tür koruma altına alındı.

Yrd. Doç. Dr. Serpil Demirci Kayıran, Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi içerisinde yer alan tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesinin ülkenin tıbbi bitki türlerinin önemli bir bölümüne ev sahipliği yapmasının yanı sıra bu bitki türlerinin korunmasında da önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Yaklaşık 180 farklı türden tıbbi ve aromatik bitki örneğinin yer aldığı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesinde bitki türlerinin 8 farklı adaya içerdikleri etken madde gruplarına göre yerleştirildiğini belirten Kayıran, "Bunlar, uçucu yağ ve kokulu bitkiler adası, alkaloit, glikozit ve flavanoit bitkileri adası, tıbbi soğanlı bitkiler adası, boya ve musilaj bitkileri adası, çalımsı bitkiler ve ağaççıklar adası ve farklı tıbbi ve baharat türleri adasıdır. Tıbbi bitki türleri tamamen tanıtım amaçlı olup, bu bitkilerin tedavi amacıyla kullanılması kesinlikle önerilmemektedir. Bu amaçla bahçe içerisinde uyarı tabelaları yer almaktadır" dedi.