Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesinde, doğal yaşamda doğduktan sonra annesi tarafından terk edilen üç yavru karaca karantinaya alınarak büyütüldü.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında bulunan özel karantina merkezinde, doğal yaşamda doğduktan sonra annesi tarafından terk edilen üç yavru karaca Mayıs ayından bu yana özel bakıcılar tarafından beslenerek hayatta tutuldu ve büyütüldü. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yabani hayvanların sergilendiği bir mekan olmasının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ruhsatlanmış Doğu Marmara’nın Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi olarak da faaliyet gösteriyor.
“Hayvanat bahçemiz, Doğu Marmara’nın Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Hayvanat Bahçemizde 286 türde 3 bin 600 hayvan olmasının yanı sıra hayvanat bahçemiz Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ruhsatlanmış Doğu Marmara’nın Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi. Zaman zaman doğal yaşamda yaban hayatta hastalanan yaralanan veya annesi tarafından terk edilen yavrular ya da yetişkin bireyler hayvanat bahçemizde ki hayvan ve karantina merkezinde tedavi edilip ardından sağlığına kavuştuğu zamanda doğal yaşam hayatına bırakılmaktadır” dedi.
“İki ay karantinada kalan yavru karacalar çok sağlıklı”
Yaban hayatta doğduktan sonra anneleri tarafından terk edilen 3 karacanın Mayıs ayından bu yana parkta karantina altında olduğunu belirten Aydın, “Mayıs ayında daha yeni doğmuşken anneleri tarafından terk edilen bu karaca yavruları hayvanat bahçemizde karantinada yaklaşık 2 ay geçirdiler. Burada bakıcılar tarafından biberonla beslendiler. Şimdi oldukça büyüdüler ve kendi başlarına da süt içebiliyorlar. Anneden kopuk yaşıyorlar. Şuan sağlıkları iyi olduğu için yakın zamanda da yine Orman Su İşleri Bakanlığı yetkililerince, milli parklar yetkililerince uygun yaban hayatına bırakılacaklar. Burada ki misafirlikleri artık bitmeye yakın. Onlara bu süre zarfında iyi baktığımızı düşünüyoruz. Çünkü üçü de çok sağlıklı” şeklinde konuştu.
Yavru karacalar yakın zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından doğal yaşam alanlarına bırakılacak.