Geçtiğimiz günlerde şehrimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Aksu Çayı'nın temizleneceği müjdesini verdi. Ak Parti Milletvekilleri Ofisi de bu müjdeyi kamuoyuna duyurdu. Ancak ortada Haber46'nın gözünden kaçmayan garip bir durum vardı.

Kurulduğu günden bu yana Aksu Çayı'nın dramını gündeme taşıyan Haber46, konuyla ilgili yüzlerce haber yaptı ve Aksu'yu zehirleyenlerin cezalandırılmasını istedi. Haber46'nın ısrarla gündemde tuttuğu Aksu Çayı konusun MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof Dr Sefer Aycan 2019 yılı başında meclise taşıdı. Aycan'ın Çevre ve Şehircilik Bakanı’na "Aksu Nehri’nin neden kirletildiğini" sorduğu soru önergesine bakanlıktan çok ilginç bir cevap gelmişti. Bakanlık verdiği cevapta şu ifadeler yer almıştı.

"Çevre Referans Laboratuvarı tarafından Aksu Çayından 13.02.2018 de alınan numune sonuçlarına göre kirletici parametrelerin Su Kirliliği Yönetmeliğinde belirtilen sınır değerleri aşmadığını görülmüştür" 

Bu cevabı okuyucusuna duyuran Haber46'nın manşeti çok manidardı:

Çevre Bakanlığı: Aksu'nun Suyu Kirli Değil

2019 yılı Şubat ayında Aksu'nun suyunun temiz olduğunu açıklayan Çevre ve şehircilik Bakanlığı bundan 8 ay sonra bu kirliliği kabul etti ve Entegre Su Arıtma Tesisi'nin iş adamları, Valilik, Belediye ve Bakanlık iş birliği ile yapılacağını duyurdu.

Ancak Aksu'nun kirlenmesinin önlenmesi için yapılması planlanan tesisin ne zaman yapılacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Haber46, konunun takipçisi olmak açısından bu defa da "Aksu Çayı ne zaman temizlenecek? Ak Parti İletişim Ofisine Soruyoruz" dedi.

İşte O haberimiz:

Aksu Çayı ne zaman temizlenecek? Ak Parti İletişim Ofisine Soruyoruz

Haber46 olarak, Aksu temizleninceye kadar konunun  takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.