Samsun’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Samsun Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Samsun Bisikletliler Derneği’nce ortaklaşa bisiklet gezisi düzenlendi.
Gezi, Atakum sahilinde 60 bisiklet ile Marina Yat Limanı’ndan başlayarak Palmiye Cafe önünde son buldu. Geziye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, müdür yardımcıları, şube müdürleri, Samsun Bisikletliler Derneği Başkanı Tarık Torun ve öğrenciler katıldı.
Gezi sonrası konuşan Samsun Bisikletliler Derneği Başkanı Tarın Torun, “5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilimizde Samsun Bisikletliler Derneği İl Temsilciliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Samsun Valiliği olarak bisiklet gezisi düzenledik. Bisiklet gezimiz Atakum sahilindeki Marina’dan Palmiye Cafe’ye kadar sürdü. Yaklaşık 60 bisiklet katıldı. Buradaki amacımız özellikle gençlere çevre bilincini aşılamaktı. Bisiklet, toplu ulaşım araçlarındaki en iyi ve en çevreci araç olduğundan dolayı bisikleti tercih ettik. Bisikletlerin özellikle ulaşımda kullanılmasını, bütün belediyelerin, ulaşım politikaları hazırlayan bütün kuruluşların bisikletleri bir ulaşım aracı olarak görmelerini istiyoruz. bu konuda da yetkililerden destek istiyoruz” dedi.