Tokat’ın Niksar ilçesinde Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği (NİDOST) üyeleri yaz boyunca topladıkları meyve çekirdeklerini ve çiçek tohumlarını sulak ve boş alanlara dikerek farkındalık oluşturdular.
NİDOST üyeleri, doğa yürüyüşlerinde daha önce topladıkları meyve çekirdeklerini ve çiçek tohumlarını toprak ile buluşturuyorlar. Meyve çekirdeklerini ve çiçek tohumlarını çeşme ve su gözesi gibi doğadaki sulak ve boş alanlar ile oba içlerine de dikerek hem çevrenin güzelleşmesini hem de insanların ve yaban hayvanlarının doğada aç kalmamalarını sağlıyorlar.
NİDOST üyesi Veteriner Hekim Duran Kaya “Yanlış bir uygulama ile ormanlardaki yabani meyvelerin kesimine izin verilmesi neticesinde yaban hayvanlarının doğada aç kaldıklarını ve zaman zaman insanların yaşam alanlarına (şehirlere) girdiklerini basından okuyor, televizyonlardan izliyoruz. Eğer bu hayvanlar doğada yeteri kadar yiyecek bulabilseler köylere, kasabalara inmezler. Yaz boyunca topladığımız ve biriktirdiğimiz meyve çekirdeklerini ve çiçek tohumlarını, yaptığımız doğa yürüyüşlerinde dikiyoruz. Çiçekleri özellikle yaylalarda oba içlerindeki çeşme başlarına ve sulak alanlara dikiyoruz. Meyve çekirdeklerini ise daha ziyade obalardan uzakta sulak alanlara ve orman içlerine dikiyoruz. En son yürüyüşümüzü Keltepe Yaylalarına yaptık. Özellikle Keltepe’deki Mağdut Obası sakinlerine gelecek sene (2017) bahar ve yaz aylarında oba içinde açan farklı çiçeklerle sürpriz yapmak istedik” dedi.
İlker Melikoğlu ise “NİDOST olarak sosyal sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluklarımızı da her aşamada yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.