Ordu’da Sıfır Atık Projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Cevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atik Projesi” ile ilgili, Ordu Valiliği Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda ilk olarak katılımcılara, sıfır atık projesinin tanıtımı yapıldı. Sunum eşliğinde gösterilen tanıtımda, projenin faydaları ve çevreye duyarlılığı anlatıldı.

Sunum sonrası Vali Seddar Yavuz, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve valilik olarak gerekli çalışmaların yapıldığından bahsetti. Kamu kurum ve kuruluşlarında hangi tür çöp varsa, ona odaklanmak gerektiğine dikkat çeken Yavuz, proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çöp konusunda yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Başkan Enver Yılmaz daha sonra bir çimento fabrikası ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında olan, prensip anlaşmasından bahsetti.

Daha sonra Vali Seddar Yavuz, katılımcılara Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) yapılan şikayetlerin aylık olarak ilgili valiliklere gönderildiğini ifade Etti. Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu’yu daha çok geliştirip güzelleştirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılarla çeşitli konulara değinilerek istişare yapıldı.

Toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, il müdürleri ve ilgili kişiler katıldı.