Hatay’da, nesli tükenme tehlikesi altında olan yaralı pelikan bulan vatandaş, ilk müdahalesini yaptıktan sonra yaralı kuşu Çevre Koruma Derneği’ne teslim etti.
Mağaracık Mahallesi’nde ikamet eden Vedat Şahin, evin bahçesinde her iki kanadında saçma yarası bulunan ve gagası kırık bir pelikan buldu. Şahin, pelikanın ilk müdahalesini yaptıktan sonra Çevre Koruma Derneği Başkanı Mişel Atik’i arayarak pelikanı kendisine teslim etti.
Çevre Koruma Derneği Başkanı Atik’in, Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay İl Müdürlüğü’ne teslim ettiği yaralı pelikan, daha sonra tedavisi yapılmak üzere Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne teslim edildi. Pelikanın, tedavisinin ardından doğaya bırakılacağı belirtildi.
Çevre Koruma Derneği Başkanı Mişel Atik, kış mevsiminde Avrupa’dan Afrika’ya doğru göç etmekte olan ve avlanması yasak olan bu canlıların bilinçsiz avcılarca vurulduğunu söyledi. Atik, "Bu yıl değişik türden avlanan yaralı kuşları Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne tedavi yapılmak üzere ulaştırdık. Tüm avcıların avlanması yasak olan bu güzel kuşları sırf zevk olsun diye avlamamalarını rica ediyorum" dedi.