Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ekipleri ile telef olmak üzere olan 5 leylek yavrusunu kurtararak bakım altına aldı. 
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İbrikdere Mahallesi’nden gelen yavru leyleklerin cami minaresinde mahsur kaldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kartepe Müfrezesinden destek alan zabıta ekipleri, İbrikdere Mahallesi Atalar Camii kubbesinde anne ve babası telef olan 5 leylek yavrusunu kurtardılar. Kartepe Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından titiz bir çalışma ile telef olmak üzere olan 5 leylek yavrusu kurtarılarak ilk bakımları yapıldı. Bakımları ve kontrolleri yapılan leylek yavruları Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim edildi. 
Konu hakkında açıklama yapan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, “Ekiplerimize gelen ihbar sonrasında gittiğimizde beş leylek yavrusunun telef olmak üzere olduğunu tespit ettik. Ekiplerimizin titiz çalışması sonucunda anne ve babası telef olan leylek yavruları Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim edildi. Kartepe Belediyesi olarak insan sağlığının yanı sıra doğayı da koruma noktasında yaptığımız çalışmalarda hayata ayrı bir renk katan hayvanları da korumak için ekiplerimiz özverili çalışma göstermektedir” dedi.