Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili adayı Çetin Arık, CHP iktidarında halkın zenginleşeceğini ifade etti. AK Parti iktidarının adaletsiz gelir dağılımı ile yandaşların zenginleşirken, halkın her geçen gün yoksullaştığını vurgulayan Arık Kayserililere seslenerek, “Gelin yaşanacak bir Türkiye’yi, yaşanacak bir Kayseri’yi birlikte kuralım. Yandaşların değil, halkın zenginleştiği, refahının arttığı bir Türkiye için bize güç verin. Gelin oy verin gitsinler.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Çetin Arık, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Genel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Arık, “Öncelikle 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. CHP olarak seçimlere gerçekten çok iyi hazırlandık. Tüm partilere örnek olacak bir ön seçim sürecini geride bırakarak, güzel bir demokrasi dersi verdik. Sonrasında Kayseri’de sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmamak için yoğun bir tempo içine girdik. Elbette ulaşamadığımız vatandaşlarımız olmuştur ancak partimizin tüm halkımızı kapsayan projelerinin dilden dile dolaştığını ve kabul gördüğüne sevinçle tanıklık ettik” dedi.

HALKIMIZ BİR TERCİH YAPACAK!

7 Haziran seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunun altını çizen Arık, herkesin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak adına oy vermesi gerektiğini ifade etti. 13 yıllık AK Parti iktidarının halkı kutuplaştırdığını, yoksulluğu yaygınlaştırdığı, demokrasiyi sekteye uğrattığını vurgulayan Arık, 7 Haziran’da halkın bir tercih yapacağını belirterek, şunları söyledi: “Haftalardır biz halkımıza kendimizi ve projelerimizi anlatmaya çalıştık. AKP, Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olması için oy isterken; biz halkın iktidarı, yaşanacak bir Türkiye için halkımızdan destek istedik. Şimdi söz sırası halkımızda; halkımız Erdoğan’ın başkanlığı ile kendi iktidarı arasında bir tercih yapacak; modern köle olarak taşeron firma çatısı altında alın teri çalınan kardeşlerim, güvenceli iş ile köleliğin devamı konusunda bir tercih yapacak; çiftçilerimiz belki bir kez dahi binmedikleri yatlara tanınan kıyak ile traktörünün deposuna doldurduğu alın teri arasında bir tercih yapacak; kendilerine vefa borcumuz olan emekliler, ekonomik sıkıntılar nedeniyle bayramlarda torunlarından köşe bucak kaçmak ile bayram gibi bayram yapmak arasında tercih yapacak… Özetle halkımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı ile yaşanacak bir Türkiye arasında bir tercih yapacak” diye konuştu.

ÖZGÜR VE MUTLU BİR TÜRKİYE

Toplumun tüm kesimlerini kapsayan projelerle halkın karşısına çıktıklarını ifade eden Arık, 8 Haziran’da Türkiye’nin yepyeni bir güne uyanacağını söyledi. İnsanca yaşamın, ancak toplumsal refahın, mutluluğun ve gelirin hakça bölüşüldüğü, tüm yurttaşların eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabildiği bir düzen içinde mümkün olabileceğini vurgulayan Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bizim hedefimiz, yurttaşlarımızın gelecek kaygısı duymadan, hakça, onurlu ve insanca yaşayacağı bir düzeni kurmaktır. CHP iktidarında hiçbir yurttaş evsiz kalmayacak, yatağa aç girmeyecek ve çocuklar çalışmak zorunda kalmayacaktır. Halkın iktidarında hiçbir yurttaş yoksul olduğu için tehlikeli çalışma koşullarını ve asgari ücret altındaki ücretleri kabul etmek zorunda kalmayacaktır. CHP iktidarında kadınlar toplumda güçlenecek ve iş gücüne daha fazla katılacaktır. Gençlerin iş bulmaları sağlanacak, kendi hayatlarını kurabilmelerine yardımcı olunacaktır. CHP’nin güçlendireceği sosyal devlet, ülkemizde hakkaniyeti, kalkınmayı ve refahı sağlayacaktır. CHP, yurttaşlarımızı kişilere ve siyasete bağımlı kılan bu düzene son verecektir. Yurttaşlarımızın güvence içinde yaşayacakları ve geleceğe güvenle bakabilecekleri bir düzen kurulacaktır. Yurttaşlarımız bağımlılıktan kurtulacak, özgür ve mutlu olacaktır.”

AKP iktidarının adaletsiz gelir dağılımı ile yandaşların zenginleşirken, halkın her geçen gün yoksullaştığını vurgulayan Arık Kayserililere seslenerek, “Gelin yaşanacak bir Türkiye’yi, Yaşanacak bir Kayseri’yi birlikte kuralım. Yandaşların değil, halkın zenginleştiği, refahının arttığı bir Türkiye için bize güç verin. Gelin oy verin gitsinler” dedi.