Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 92. kuruluş yıldönümü dolayısı ile CHP Bafra İlçe Başkanı ve yönetimi Bafra Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk koyarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

CHP İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Aslan yaptığı açıklamada, "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin 92. kuruluş yıldönümü. Çökmüş ve bitmiş bir imparatorlukta, işgal altındaki Anadolu’da sıkışmış bir halkın gösterdiği sivil direniş, Kuvayi Milliye hareketini oluşturmuştur. Emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuvayi Milliye, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin oluşumuna dayanak oldu. Müdafaa-i Hukuk ise işgal altındaki Anadolu’da, yerel kimlikten ulusal kimliğe ve ulusal dayanışmaya ulaşmayı, gücünü ulusal iradeye dayandırmayı hedef aldı. Cumhuriyet Halk Partisi; işte bu soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri’nin devamı olarak 9 Eylül 1923 de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. CHP’nin tarihsel kimliği, Atatürk devrimlerinin birikimleri ile 'altı ok' ilkeleri eşliğinde; Kemal Atatürk’ün 'Bağımsızlık benim karakterimdir', İsmet İnönü’nün, 'Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır' sözleri ile öz ifadesini bulan bu soylu ve erdemli gelenek ile şekillenmiştir. CHP, Mustafa Kemal’in liderliğinde bu devletin temellerini atan partidir. Avrupa’nın en eski ve köklü siyasi partisidir. Dünyada ise ilk 3'te yer alır." dedi.

Partisinin attığı sağlam temeller ile demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yaklaşık 100 yıldır, barış ve huzur odağı olduğunu kaydeden Aslan, açıklamasında şunları dile getirdi: "Son yıllarda Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde rejim değişikliği çabaları vardır. Türkiye’nin yerleşmiş ve oturmuş bütün düzeni yavaş yavaş değiştirilmektedir. Bunun sonucu olarak bir kargaşa ortamına girmiş bulunmaktayız. Her gün şehit haberleri gelmektedir. Cumhuriyeti beraber kuran iki halk birbirine düşürülmüştür. Çocuklarımız siyasi çıkarlar uğruna birer birer ölmektedir. Anadolu’da sınırların değişimini hedefleyen küresel güçler planlarını adım adım uygulamaktadırlar. Bu millet bu oyuna gelmemelidir. İstenen şey; nefretin ve kinin artarak mantığın önüne geçmesini sağlamaktır. İstenen şey; Türkiye’de bir iç savaş çıkartılması ve vatanımızın parçalanmasıdır. Ancak bu vatan sahipsiz değildir. Bu vatan kolay kazanılmamıştır. Bu vatanın taşına toprağına şehit kanı bulanmıştır. Bu devleti kuran güç hala ayaktadır. Bu güç Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Büyük Önder Mustafa Kemal’in izinde onun devrimlerinin devamının ve bağımsızlık ilkesinin teminatı olacaktır. Bu duygularla; 92. kuruluş yıldönümümüzün, tüm halkımıza, kuruluş felsefemizin iyi anlaşılmasını ve birlik-beraberlik-kardeşlik ruhunun tekrar canlandırılması için vesile olmasını temenni ediyor ve tüm vatanseverleri CHP çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz."