Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanlığı, tırmanan terör olayları karşısında hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın tutumunu eleştirdi.

CHP Niğde İl Başkanlığı'nın Niğde Kent Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasına CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Mahir Kızıltan, Niğde eski milletvekili Doğan Şafak, Kemerhisar Belde Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül, Azaltı Belediye Başkanı Şahin Polat, Yıldıztepe Belediye Başkanı Metin Akgümüş, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile kalabalık bir partili grubu katıldı.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, 7 Haziran seçimlerinden bu yana 60'a yakın güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, PKK'nın 3 il ve 6 ilçede özerklik ilan ettiğini, Cumhurbaşkanı'nın ise sarayda muhtarlara fıkra anlattığını kaydetti. Başkan Adem, şöyle devam etti:

"13 yıldır ülkeyi yönetenler PKK ile pazarlık masasına oturup PKK'yı güçlendirdi. Dağdaki teröristlerin şehir merkezlerine inip yerleşmesine, gençlik yapılarının oluşturulmasına, mahkemeler kurulmasına, karayollarının kapatılmasına, vergi toplanmasına, terörist başı Apo'nun doğum gününün büyük bir rahatlıkla şenliklerle kutlanmasına seyirci kaldılar. Bedelini gencecik askerlerimiz, polislerimiz ödedi ve ödemeye devam ediyor. Bunun tek sorumlusu AKP ve Erdoğan'dır. 'Analar ağlamasın' diyerek çözüm süreci başlatıldı. 'Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım' denildi. 7 Haziran seçimlerinden sonra kaçan milliyetçi oyları almak için, milliyetçi tavırlar takınıldı. Analar ağlar oldu, devleti yönetenlerin ruhu duymadı. Şehidimizin cenazesinde, şehidimizin ailesine 'mutlu olun gururlu olun' diyenler, kendi çocuklarını çürük raporu alıp askere göndermedi."