CHP Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Tuncer Aktaş, yapılan anketler sonucunda CHP'nin uzun yıllardan sonra ilk kez 1 Kasım'da Erzurum'dan milletvekili çıkaracağını söyledi.

CHP milletvekili adayı Aktaş, bir danışmanlık firması tarafından yaptırılan anket sonucuna göre CHP'nin Erzurum'dan yüzde 13 oranında oy alarak bir milletvekili çıkartacağını söyledi. Aktaş, söz konusu yüzde 13 rakamının bir oran olmadığını ayı zamanda Erzurum'un makus kaderinin değişmesinde önemli bir oran olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Anket sonuçlarına açıkçası şaşırmadık ancak günlerdir çalışmalarımızda gözlemlediğimiz durum rakamlarla doğrulanınca mutlu olduk."

Anket sonuçlarına göre AK Partinin yüzde 46, MHP yüzde 19, HDP yüzde 16 oy alırken Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 13 oranında bir oy oranı ile milletvekili çıkarabilen partiler oldu. Aktaş sonuçlarını değerlendirirken "Yüzde 13 sadece bir oy oranı değil aynı zamanda Erzurum'un kaderini değiştirecek rakamdır. Erzurum bugün ayağa kalkıyor. Bu şehri yoksulluğa ve işsizliğe terk edenlere bir mesaj veriyor. Erzurum'da 'Bir ihtimal daha var diyor.' Erzurum'da CHP gerçeği var diyor." dedi.