Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, tarımda yeni bir eylem planının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Peri, "Antepfıstığı başta olmak üzere, Araban'ın sarımsağı, Oğuzeli'nin narı, Nizip'in zeytini, İslahiye'nin biberi desteklenmeli." dedi.

Peri, uygulanan yanlış politikalar sonucu tarım sektörünün bitme noktasına geldiğini söyledi. Gaziantep'te tarım ürünlerine destek olmak için yeni eylem planları hazırlanması gerektiğini belirten Peri, "Antepfıstığı dünya çapında bir ürün. Ancak yeteri kadar desteklenmediği için hak ettiği yerde değil. Araban'da sarımsak üretimi inanılmaz boyutlara ulaştı. Desteklendiği taktirde Kastamonu'yu geçebilir. Biber ve zeytin üretimi de aynı keza yeter ki, hak ettiği destek verilsin." dedi.

Gaziantep'te tarımsal üretimin artırılması için çiftçiye destek olunması gerektiğini belirten Peri, "Bugün çiftçimiz, üretim için harcadığı parayı dahi çıkaramaz duruma geldi. Mazot fiyatı çok pahalı. Tarlasını sürüyor, tohumunu atıyor. İyi yağışta olursa, ürün alıyor ve satıyor. Ama üretim için harcadığı maliyeti kurtarmıyor. Bütün planlarını hasat dönemine bağlayan çiftçi hayal kırıklığına uğruyor. Ya çiftçiliği bırakıyor, ya da keseden yiyor. Sonuçta mağdur oluyor" diye konuştu.

Peri, CHP iktidarında çiftçiye her türlü desteği sağlayacaklarını açıkladı. Peri, "Öncelikle mazot fiyatlarını 1.5 liraya düşüreceğiz. Bugün mazotun maliyeti 1.21 lira. Satış fiyatı ise 4 lirayı aşıyor. Biz çiftçimize söz verdik ve mazotu 1.5 liraya vereceğiz. Tohumu ucuza vereceğiz. Girdi maliyetleri düşen çiftçi kar etmeye başlayınca üretecek. Köyden şehire göç duracak. Çiftçi üretince ekonomi rahatlatacak." şeklinde konuştu.