Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili adayı Çetin Arık, seçim çalışmaları kapsamında Kemerliler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette zor koşullar altında, kimi zaman tarlalarda mercimek toplayarak harçlığını çıkartarak okuduğunu belirten Arık, insanlara hizmet için siyasete atıldığını söyleyip Kemerlilerden destek istedi.

CHP Milletvekili adayı Çetin Arık seçim çalışmalarını kapsamında Kemerliler Derneği’ni ziyaret etti. Yakın ilgi ile karşılanan Arık, dernek üyelerine ‘Emmilerim’ diye hitap edip, Sarız’da zor koşullar altında tıp fakültesini kazandığını belirtti. Çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu ve harçlığını çıkartmak için Yozgat’ın Şefahatli ilçesinde mercimek yolmaya gittiğini anlatan Arık, bölge insanına hizmet etmek için siyasete atıldığının altını çizdi. Arık açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sayenizde Kayseri’nin sayılı doktorlarından biri oldum. Çok şükür ekonomik olarak bir beklentim yok. Dokunulmazlık zırhına da ihtiyacım yok. Nasıl doktor olarak kentime, kentlime hizmet ettiysem, milletvekili olarak da hizmet etmek istiyorum. Seçildiğim zaman her zaman kapım sizlere açık olacak. Orada bir eviniz, bir evladınız olacak.”

Çetin Arık’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kemerliler Derneği Başkanı Recep Bostan ise Büyükşehir Yasası ile köy merasının ellerinden gittiğini belirterek, Arık’tan seçilmesi durumunda bu konuya ilgi göstermesini istedi. Bölgenin göç verdiğini ve istihdam sorunları olduğunu belirten Bostan, 1985 yılında gündeme gelen Kırsal Kalkınma Sulama Projesi’nin hala hayata geçirilmediğini ifade etti. Arık’tan bu konuda da yardımcı olmasını talep eden Bostan, projenin hayata geçmesinin bölge çiftçisini rahatlatacağını ifade etti.