Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer muhalif basının susturulmasına yönelik uygulamaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gürer, yaptığı açıklamada basının özgür ve tarafsız yayın yapmasının demokrasinin vazgeçilmez kuralı olduğunu ifade etti. Gürer muhalefetsiz demokrasi olamayacağını vurgularken, Koza İpek Holding'e kayyum atanarak bazı basın kuruluşlarının da yönetiminin hükümetin kontrolu altına alınmasını anlaşılır bulmadıklarını ifade etti.

Basının özgür olması gerektiğini ve hükümete muhalefet olduğu için basın kuruluşlarının baskı altına alınmasının doğru bir yaklaşım olmadığına da vurgu yapan Gürer, sürecin düşündürücü ve kaygı verici geliştirdiğini ifade etti. CHP iktidarında hukukun üstünlüğünün sağlanıp demokrasinin tam anlamı ile işlemesinin gerçekleşeceğini de söyleyen Gürer, “Bizim düşüncemizde ötekisi kavramı yoktur. Ülkede yaşayan her yurttaş özgürce yaşayacaktır. Keyfi uygulamalar olmayacaktır. Yurttaşın her türlü hakkı güvence altında bulunacak. Özgürlük ve demokrasi herkes için geçerli kılınacaktır.” dedi.