Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat milletvekili adayı Onur Kaytan, Koza İpek Holding'e ve bünyesindeki medya kuruluşlarına hukuksuzca el konulması ve kayyum atanmasına tepki göstererek, "Biz gelecek nesillerin fikri hür vicdanı hür olarak yetişmesi için çalışacağız. Bugün basına yapılan haksızlıklar vicdanı olan herkesin dur demesi gerekir.”dedi.

CHP milletvekili adayı Onur Kaytan, yaptığı açıklamada, baskıya zulme haksızlıklara karşı dik durmak için var olduklarını belirterek, “İnsanlara uygulanan baskıların önünde zulmün önünde etten duvar öreceğiz. Biz gelecek nesillerin fikri hür vicdanı hür olarak yetişmesi için çalışacağız. Bugün basına yapılan haksızlıklar vicdanı olan herkesin dur demesi gerekir. İnsanların sesini kısma girişimi Türkiye de tek ses bir toplum oluşturma çabasıdır.” diye konuştu.

Bizler farklılıklarımızla güzeliz, bunu artık her kesimden insanın anlaması gerekir.” diyen Kaytan şunları ifade etti: “İnsanları ayrıştırıp kendisinden olmayan herkesi öcü olarak gösteren zihniyeti asla kabul edemeyiz. İnsanlarımız artık önyargılarını terk edip sadece hak ve hukuku savunmalıdırlar bizim her yerde savunduğumuz güzel bir laf vardır 'insan tanımadığının düşmanıdır' eğer ön yargılarla hareket eden bir toplum olursak geleceğimiz tehlike altında demektir. Biz insanlarımızın eğitimli, okuduğunu anlayan, sorgulayan ve haktan yana olarak yetiştirilmesini ve hayata dair görüşlerini açıkça ifade edebilen insanlar olarak yetişmesini istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Haksızlıklar karşısında susarak haksızlığı asla meşrulaştırmayacağız. İnsanların ten rengi, göz rengi, saç rengi farklı olabilir, ırkı farklı olabilir, etnik kimliği farklı olabilir, dini farklı olabilir, istekleri, özgürlükleri, en önemlisi düşünceleri farklı olabilir önemli olan insanların hepsine tek nazarda bakabilmektir. İnsan ne zaman bütün farklılıkları bir kenara bırakıp hak ve hukuk mücadelesinde doğruların yanında yer alırsa o zaman insandır. Biz toplumun özgür ama saygılı olarak yetişmesi için çalışacağız. Her türlü haksızlık karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Zaman birlik zamanıdır eğer böyle kötü günlerde birlik olamıyorsak ne zaman birlik olacağız.”

'ÖZGÜR MEDYANIN HAKLARINI HER ZAMAN SAVUNACAĞIZ'

Özgür medyanın haklarını her zaman savunacaklarını vurgulayan Kaytan, “CHP olarak milletvekili arkadaşlarımızda basın organlarına yapılan baskı için etten duvar örüp, özgür basının yanında ve haklarını her zaman savunacağız. Başta Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm CHP ailesiyle basına yapılan zulmün engellenmesi için hak arayışımızda özgür basının ve her türlü haksızlığa karşı Hak'kın yanındayız. 1 Kasım da halkımızın da Hak'kın ve özgürlüklerin yanında olsun istiyoruz. Toplumlarda zalimler her zaman olmuştur ama bizler her firavunun karşısında bir Musa olarak durmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.