Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Manavgat Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Bölgesel Plaj Futbolu Ligi Manavgat Etabı sona erdi. Evrenseki Plajı'nda gerçekleştirilen müsabakalarda 7 takım 105 sporcuyla mücadele etti. Bir hafta süren ön eleme maçları oldukça heyecanlı geçti. Finale Özba Yapı İnşaat takımı ile David People takımı finale kaldı.

Plaj Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Adil Müftüoğlu’nun hakem olarak yönettiği final maçında başlama vuruşunu Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Side Turistik Otel Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut, TFF Gelişim Ligleri Müdürü ve Organizasyon Sorumlusu Erden Or, Plaj Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Adil Müftüoğlu yaptı. Final maçında Özba Yapı İnşaat, David People takımını 9-6 yenerek şampiyon oldu. Manavgat etabını birinci tamamlayan Özba Yapı İnşaat Takımı, Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Turnuvada Fair play ödülü David People takımına giderken, Özba Yapı İnşaat Takımından Emrah Ekmekçi gol kralı, Yağızcan Görgülü en iyi kaleci, Yasin Bağcı ise en iyi oyuncu ödülünü kazandı. Düzenlenen törenle dereceye giren takımlara kupa, sporculara madalya, hakemlere de plaket takdim edildi.

Final karşılaşmasını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Side Turistik Otel Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut, TFF Gelişim Ligleri Müdürü ve Organizasyon Sorumlusu Erden Or ve çok sayıda sporsever ile bölgede tatil yapan turistler izledi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 7 günlük plaj futbolu turnuvasında yerli ve yabancı 15 bin kişinin müsabakaları izlediğini, bunun da turizm ve kentteki canlılık adına sevindirici olduğunu söyledi. Belediye olarak sporu ve sporcuyu her zaman desteklediklerini söyleyen Başkan Sözen, "Gençliğe, çocuklarımıza, spora ve sporcuya her zaman önem verdik ve yatırımlarımızı bu yönde gerçekleştirdik. Bugün burada yapılan müsabakalarda spor adına birlik ve beraberlik ve paylaşım yaşandı. Bu güzel futbol şölenini sunmamızda bizlere destek TFF yetkililerine, belediye çalışanlarımıza, halkımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.