Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Şanlıurfa milletvekili adayı Sedat Sağır Siverek Paşa Konağında yerel ve ulusal gazete temsilcileriyle bir araya geldi.
AK Partinin tehdidi vaat olarak sunduğunu belirten Sağır, basının baskı altında olduğunu belirtti.

Sedat Sağır yaptığı açılamada şunları söyledi: "Basın özgür değil. Özgür olmayan basın, basın gününü nasıl kutlayacağız. Ulusal basın baskı altında olduğu gibi yerel basın da baskı altındadır. Bombacılar bu ülkede yakalanmazken, gazeteciler baskı altına alınıyor, tutuklanıyor. CHP koalisyon dönemi ve Ankara'da yaşanan katliamda göstermiş olduğu olumlu tavrı halk arasında ciddi bir karşılık bulmuştur. AKP tehdidi vaat olarak halka sunuyor."

'VATANDAŞIN HUKUK NEZDİNDE GÜVENEREK BAŞVURACAĞI BİR YER KALMADI'

Bu ülkede 5 temel sorun olduğunu aktaran Sağır; "Eğitim, hukuk, dış işleri, ekonomi ve Kürt sorunu. Ülkenin ekonomisi alt üst olmuş. Bombaların patladığı bir ülkeye turist gelmez, yatırım olmaz. Orta Doğuyu bataklığa çevirdiler, içinden çıkamıyorlar. Hukuka inancımız kalmadı. Hukuk, insan hakları, ulusal hukuk tüm hukuki değerler alt üst edildi. Hukuku tanımayan bir iktidar mevcut durumdadır. Vatandaşın hukuk nezdinde güvenerek başvuracağı bir yer kalmadı. Ülke kolay kolay onarılmayacak bir şekilde tahrip edildi." ifadelerini kullandı.

Kürt sorununun Meclis'te çözüleceğini belirten CHP adayı Sağır, "Bu iş bombalayarak çözülmez. 35 yıldır bombalanıyor bir türlü çözemediler.
İnsanlarımız ölüyor ve tekrar başa dönüyoruz. Oy verilmedi diye ülkede savaş başlattılar." dedi.

'HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜ TUBİTAK'A MÜDÜR YAPILIYOR'

Ülkede özelleştirilmedik, satılmadık bir şey kalmadığını, en son özelleştirme idaresinin binasını satılığa çıkarıldığını sözlerine ekleyen Sağır özetle şunları söyledi: "AKP 17-25 Aralık geçmişte yaptığı hatalarla yüzleşmeden fabrika ayarlarına dönemez. AKP bunlarla yüzleşemez. Ülkede liyakat ile atamalar yapılmıyor, sadakat ile atamalar yapılıyor. Sadakat ile de bu ülke yönetilemez. Hayvanat bahçesi müdürü TUBİTAK'a müdür yapılıyor. Asgari ücret 1.500 TL olacak dediğimizde kıyameti kopardılar. Şimdi kendileri asgari ücreti yükseltilmesi vaat ettiler. İktidar vaatte bulunmaz yapar. Dindar bir nesil yetiştireceğiz diye yola çıktıklarını söylediler, uyuşturucu, ahlaksızlık, toplumsal yozlaşma en çok bunlar döneminde yükseldi."