Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin, CHP iktidarında çiftçinin rahat bir nefes alacağını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP’nin toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi çiftçiye de önemli kolaylıklar sağlayacağını dile getiren Şevkin, çiftçinin mazotu 1.80 liraya alacağını belirtti.

Tarım ürünlerine verilen desteğin 1 yıl önceden açıklanacağını ifade eden Şevkin, böylelikle çiftçinin ekeceği ürün ve elde edeceği gelirle ilgili önceden bilgi sahibi olacağını, kaosun ortadan kalkacağını vurguladı. Aile işletmeleri ve küçük çiftçinin ürünlerini doğrudan tüketiciye satabileceğini dile getiren Şevkin, “Geçici tarım işçilerinin sosyal güvencesi devlet tarafından karşılanacak. 30 yaşına kadar olan tarım işçisinin sosyal destekleme priminin devlet tarafından yatırılacak.” diye konuştu.

CHP’nin Türkiye’nin refahı, kardeşliği ve birleşiminden yana net projeler sunduğunu kaydeden Dr. Şevkin, “CHP varsa herkes için var. Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Önce Türkiye.” dedi.

Müzeyyen Şevkin, CHP iktidarında Adana’nın yeniden tarımın başkenti olacağını, Adana adı ile simgeleşmiş pamuk ve portakalın yeniden baş tacı edileceğini ve hak ettiği değere kavuşacağını vurguladı.