Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayı Zülfikar İnönü Tümer, seçim çalışmaları kapsamında TEMA Vakfı, Doğayı Hayvanları Koruma Derneği, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu ve Kızılay’ı ziyaret etti.

Ziyaretleri siyasal amaç gözetmeksizin gerçekleştirdiğini anlatan Zülfikar İnönü Tümer, sorunları dinlemek ve birlikte çözüm üretebilmek adına sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiğini söyledi. İnsanların doğa ve hayvan sevgisinin artması gereğine işaret eden, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmanın önemine değinen Tümer, "İşinin ehli sivil toplum örgütleriyle el ele vererek, onların çözüm önerilerini ilgili platformlara taşımak ve mecliste gündeme getirmek öncelikli görevimiz olacak. Doğa ve hayvan sevgisi üzerine gelişen çözüm önerilerini mecliste konuşmak, doğanın ve hayvanların korunmasını sağlamak öncelikli konularımız arasında yer alacak." dedi. Tümer, düzenli olarak kan vermenin hem sağlık açısından hem de başka insanların hayatını kurtarma adına önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Kızılay’ın her bağışçı için bir fidan kampanyasının doğanın korunması adına da önemli bir görev olduğunu belirten Tümer, "Bir kan bağışçısı olarak Kızılay’ın da sorunlarını anlatabileceği bir milletvekili olmak istiyorum." diye konuştu.

Bir parça toprağın verimli hale gelmesi için 2 bin yıl gerektiğini belirten TEMA Vakfı Adana Şube Başkanı Halil Akyürek ise 2 bin yılda oluşan toprakların 50 yıl gibi kısa sürede yok edildiğini söyledi. "Bu durum geleceğimizi tehdit ediyor" diyen Akyürek, "Yenilenebilir enerji yerine nükleer enerjinin kullanılması ve bu nedenle yüz binlerce ağacın kesilmesi doğanın korunmasına engel teşkil ediyor." ifadelerini kullandı.

DOHAYKO Başkanı Mete Betin ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık da sokak hayvanlarının toplatılarak bir barınağa kapatılmasının tek başına yeterli olmadığını, kısırlaştırmanın yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise Adana’nın kan toplama sıralamasında birinci olduğunu kaydetti.