Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayları Zülfikar İnönü Tümer ve Mustafa Bilgilioğlu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan’la birlikte Yedi Pınar Engelliler Parkı’ndaki aileleri ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan CHP'li adaylar, iktidar olmaları halinde, engellilerin 400-600 lira engellilik desteği alacağını vurguladılar. Adaylar, “Yoksulu olmayan bir Adana hedefliyoruz. Aile sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımlar 2 katına çıkacak. Bu uygulama sayesinde hiçbir hanenin geliri aylık 720 liranın altında olmayacak.” dediler.

Aile Sigortası ödemelerinin doğrudan kadınların banka hesabına yatırılacağını dile getiren Tümer ve Bilgilioğlu, şu ifadeleri kullandılar: “65 yaş üzerindeki vatandaşlarımız 300 lira yaşlılık, engelliler 400-600 lira arası engellilik desteği alacak. Sosyal yardımlar, vatandaşa bahşetmek, lütfetmek olarak değil, sosyal devlet olmanın gereğinden doğan bir hak olarak yapılacak. Bu hak, bugün olduğu gibi iktidar yanlıları kollanarak değil, herkese eşit olarak verilecek.”