CHP Samsun milletvekili adayları Şevki Yılmaz ve Atıf Tomrukçu, üreticinin traktörüne mazot koyup üretemediğini, ürettiğini değerinde satamadığını, vatandaşın da geçim darlığından gönlünce alışveriş yapamadığını dile getirdiler. Adaylar, CHP olarak, çiftçiye ilaçta olsun, tohumda olsun, girdileri düşüreklerini, hem çiftçi kazanacağını, hem de tüketicinin yüzünün güleceğini söyledi.

CHP adayları, Bafra Belediyesi Modern Pazaryeri'nde esnaf ve vatandaşlarla görüşerek sıkıntılarını dinledi. Pazar yeri esnafı ve vatandaşların sıkıntılarını dinledikten sonra açıklama yapan CHP Samsun milletvekili adayı Şevki Yılmaz, "Bafra ilçesinde şu an pazar esnafının alışveriş konusunda mağdur olduğunu gördüm. Pazar yerinde şu an boşluk çok fazla. Mahsul fiyatından vatandaşlar şikâyetçi, bu da üretime dayalı bir sistem olmadığı için her şey fiyatlara yansıyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, girdileri düşürerek, çiftçiyi mağdur etmeden, üretici ve tüketiciyi her zaman koruyacağız. Her zaman Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çiftçimize ilaçta olsun, tohumda olsun, girdileri düşüreceğiz. Hem çiftçimiz kazanacak, hem de tüketicimizin yüzü bizim sayemizde, güleceğini düşünüyorum. Bizim işadamlarımız, kalkınmada öncelikli illere kaçtıkları için sanayide, istenilen fabrikaları Bafra’nın geleceği için kuramadık. Bafra Ticaret Sanayi Odası işadamlarını davet ediyor ama Samsun’u kesinlikle, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, teşvik bölgesine alınması konusunda gerekeni yapacağız. Çünkü bizim Samsun’un iki tane ovası var. Bafra ve Çarşamba ovalarında istenilen tarım yapılıyor ama iki tane barajımız sayesinde, bizim girdilerimiz yüksek görüldüğü için teşvik bölgesine girilmiyor. Teşvike girdiğimiz an sanayide çok önemli işleri yapacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

CHP Samsun milletvekili adayı Atıf Tomrukçu ise "Bugün Bafra ilçesinde, modern pazar yerindeyiz. Pazar yerindeki esnafımızın ve üretkenlerin pazar yerinde mağdur olduğunu ve pazar yerinde bulunan sebze fiyatlarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Yaş sebze denilen ürünler var. Yaş sebze belirli bir günde satılamadığı zaman çürüyor. Bu konuda pazar esnafımız da zarar görüyor. Halkımız da ekonomik darlığından dolayı istenilen mahsulü alamıyor. Bafra ilçesinin eski köyleri, yeni mahalle isimli yerlerde her evin önünde traktör gördüm. Fakat traktörler çalışmıyor. Niye çalışmıyor? Bir kere traktöre mazot alamıyor. Toprak sürülmüyor. Üretilen mahsul bile maliyetine yetmiyor. Yani üretilen mahsul tarlada zarar görüyor. Köyler zaten boşalmış görülüyor. Bu ülke nereye gidiyor? Bu ülke 7 Haziran seçimine gidiyor. İnşallah bu 7 Haziran seçiminde, 12 yıllık tembel iktidar döneminden, baskı iktidar döneminden, baskı iktidar rejiminden kurtuluruz. Bu ülke maalesef, bu kadar bereketli bir ülke, Allah’ımız bize bahşetmiş bu ülkeyi, yer altı kaynaklarıyla, yer üstü kaynaklarıyla, havasıyla, toprağıyla, bu kadar bereketli bir ülke maalesef, iyi yönetilemediğimiz için bu durumdayız." şeklinde konuştu.