CHP Battalgazi İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi Battalgazi Halk Eğitim Salonu'nda gerçekleştirildi. 
Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hekimhan ilçesinde depremde etkilenenlerle ilgili parti olarak bir çalışma yaptıklarını, oradaki insanların yaralarını sarmak için yardımcı olacaklarını söyledi.

Partilerinin Haziran seçiminin ardından 1 Kasım seçimlerinde oylarını yüzde 9 artırdığını belirten Ağbaba, "Dünyanın hiç bir ülkesinde 5 ay içerisinde yüzde 9 oyunu arttıran bir siyasi parti yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yaşanmamıştır" dedi.

Temmuz ayında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısı ve ardından iki polisin şehit edilmesi olaylarını hatırlatan Ağbaba, bununla ilgili Meclis'e bir önerge sunduklarını dile getirerek, "CHP olarak 'son dönemlerde yaşanan terör olaylarının araştırılmasıyla ilgili bir komisyon kurulsun' dedik. Maalesef AK Parti ve MHP'nin oylarıyla bu ret edildi" diye konuştu.

DAEŞ terör örgütünün bölgede gelmiş geçmiş en barbar terör örgütü olduğunu kaydeden Ağbaba, DAEŞ'in Kobani'de, Lazkiye'de Alevi ve Kürt insanları katlettiğini belirtti. Ağbaba, "Ben gözlerimle şahidim. Telafer'de IŞİD'in saldırıları sonucunda Kerkük'e kaçmak zorunda bırakılan yaklaşık 200 bin Türkmen'i ziyaret ettik. Sadece Türkmen olduğu için, sadece Şii olduğu için insanlar katlediliyor. Sadece Ezidi olduğu için insanların çocukları, kızları kaçırılıp köle pazarlarında satılıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından olağan kongrede tek listeyle seçime gidildi.

CHP Battalgazi İlçe Başkanlığına Selahattin Sarıoğlu seçildi.