CHP Bolu Milletvekili Adayları belli oldu. Merkez ve ilçelerdeki oy sonuçlarına göre birinci sırada Tanju Özcan, ikinci sırada Yusuf Renkli, üçüncü sırada ise Burak Cop yer alarak Bolu Milletvekili Adayı olmaya hak kazandılar.

Tanju Özcan, Elfaz Temiz, Oktay Türesin, Yusuf Renkli, Gülşah Şanlı, Burak Cop ve Özaydın Çetin, hakim gözetiminde yapılan önseçimde Bolu Milletvekilliği için yarıştılar. 50. Yıl Ortaokulu’nda yapılan önseçimde 11 sandık konuldu. Oylamalar, sabah erken saatlerde başladı.

SAAT 17:00’DA SAYILMAYA BAŞLANDI

Büyük bir heyecan içinde olan aday adayları, oy kullanmaya gelen partilileri kapıda karşılayarak hem sohbet ettiler hem de destek istediler. Okul kapısının önünde de adayların tanıtım stantları açıldı. Aday adayları kadar partililer de sandıkların açılacağı ve sonuçların açıklanacağı saati büyük bir heyecanla beklediler. Bazı partililer, son ana kadar okulun önünde beklediler. Saat 17:00 itibariyle sandıklar açılarak oylar sayılmaya başlandı.

İTİRAZLAR GELDİ

İlk olarak Merkez İlçe kesin sonuçları açıklandı. Merkezdeki oylara göre sıralama şu şekilde oldu; Tanju Özcan 1563,  Burak Cop 644, Elfaz Temiz 636, Yusuf Renkli 597, Gülşah Şanlı 553, Özaydın Çetin 385, Oktay Türesin 315.

Daha sonra ilçelerden sonuçlar gelmeye başladı. İlçelere göre ilk 3’te Tanju Özcan, Yusuf Renkli ve Elfaz Temiz yer aldı. Sonuçlar, Yüksek seçim Kurulu’na (YSK) gitti. Bazı adayların itirazı sonucunda ilçelerdeki oylar, Adliye’ye getirildi ve oylar karşılaştırıldı.

ELFAZ TEMİZ İTİRAZ ETTİ

Son kesin sonuçlara göre ise Tanju Özcan 2157, Yusuf Renkli 827 ve Burak Cop 823 oy alarak CHP Bolu Milletvekili Adayı oldular. Diğer aday adaylarının oy sıralaması ise şu şekilde; Elfaz Temiz 814, Gülşah Şanlı 751, Oktay Türesin 510, Özaydın Çetin 498.

Bolu genelindeki sıralamaya göre 4’üncü sırada yer alan Elfaz Temiz, sonuçlara itiraz ederek oyların tekrar sayılmasını istedi. Temiz’in itirazına önümüzdeki günlerde yanıt gelmesi bekleniyor.

7 aday adayının ilçelerden aldığı sonuçlar ise şu aşağıdaki tabloda yer alıyor.