CHP Yalova Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın geçen bir yıllık çalışmasıyla ilgili, "Sınıfta kalmıştır. Çok açık ve net. Seçim öncesi söylediklerinin hiçbirisini yapmadın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, partinin Yalova İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. CHP İlçe yöneticilerinin de bulunduğu toplantıda Başkan Güler, Çiftlikköy Belediye Başkanı Nedim Güler için hazırladığı karneyi gazetecilerle paylaştı.Yerel yönetimlerde 1 yılın geride kaldığını söyleyen Güler, Başkan Silpagar’a; “Öğrencimizin adı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy Belediye Başkanı 2014-2015 yılları arasında yaptığı icraatları değerlendirmek için bu toplantıyı düzenledik” diyerek tek tek verilen notlar hakkında değerlendirmede bulundu.
Güler’in gözünden Silpagar’ın karnesi ise şöyle:
FEN İŞLERİ: 1
Güler, Fen İşleri’nin belediyenin can damarı olduğunu belirterek, “Biz 1 puanı uygun gördük. 1 yıl içinde belediye tarafından çakılan bir çivi yok. Yapılan tüm çalışmalar seçim öncesinde, eski Belediye Başkanı Metin Dağ tarafından ihalesi yapılmış, başlanmış ve yarıda kalmış projelerin devam niteliğindeki çalışmalardır. Şu anda Çiftlikköy’de yolların durumu berbat. Kendisi göreve gelirken Çiftlikköy asbestli borulardan su içiyor demişti. Aradan geçen bir yıl içerisinde hiçbir çalışma yapmadı. Onun söylediğine göre ilçe halkı asbestli borulardan su içmeye devam ediyor” dedi.

BELEDİYE BORÇLANDI
Bir başka not: İşletme. Bunda da kendisine 1 puan veriyoruz. Niye derseniz Çiftlikköy Belediyesi 30 Mart’ta AKP’ye teslim edildiğinde kasasında para olan tek belediyeydi. 4,5 milyon kasasında para vardı. Müteahhidine, özel sektörüne 1 kuruş bile borcu olmayan tek belediyeydi. Aradan geçen zaman içinde belediye borçlandı. 3,5 milyon Belediye Başkanı borç aldı. Çiftlikköy halkının borcu var. Niye borç aldı, aydınlatma direkleri için. İlçenin birçok sorunu varken parkların aydınlatması için 3,5 milyon kredi çekildi. Kasamızda nakit para olmasına rağmen, aradan geçen sürede belediyenin gelirlerinin artmasına rağmen belediye borçlu durumdadır. Yeni bir borç alınacağını da kendisi tarafından bize iletmiştir. Demek ki işletme bakımında da çok kötü durumdadır.”

PERSONEL YÖNETİMİ: 0
Güler, Silpagar’ın personel yönetimiyle ilgili olarak ise, “Personel yönetimi: 0. Niye sıfır derseniz; klasik AKP zihniyeti olarak göreve geldikten sonra kendisine yandaş olan, seçimlerde çalışmış, destek vermiş kişilere, akrabalarını, arkadaşlarını belediyeye doldurdu. Birçoğunu geçici işçi olarak istihdam ediyor. Kendisine sorduğumuzda sayının 30 olduğunu dile getirdi. Ancak görünen o ki sayı daha fazla. Bunun yanı sıra bir tane başkan yardımcısı getirdi. Bir sabah kalktık ki yok, buhar oldu. Bir başkan yardımcısı daha geldi Şanlıurfa’dan. Bir diğeri Siirt’ten. Başkan danışmanı üniversiteden. Çiftlikköylü bir kişi belediye yönetiminde yok. Çiftlikköylüyüm diyerek göreve gelen, Çiftlikköy’ün çocuğu olduğunu söyleyen Ali Murat Silpagar, yönetimde, ana kademelerde bir tane bile Çiftlikköylüye yer vermedi. Çiftlikköy’ün yönetimi şu anda Şanlıurfa, Siirt’ten gelen belediye başkan yardımcılarının elinde. Biz tabi o memleketten gelenleri sorgulamıyoruz. Çiftlikköy’ü tanıma açısından; bu arkadaşların ilçeyi ne kadar tanıdığı aşikâr. Bir önceki belediye başkan yardımcısı ilçeyi tanımadan görevinden ayrıldı. Bakalım bu arkadaşlarımız ne kadar kalacak” ifadesini kullandı.

4 AY SU FATURASI KESİLEMEDİ
Bilişim konusunda da 0 verdiklerini kaydeden Güler, “Çiftlikköy Belediyesi’nin bilgi işlem ağları çöktü. Belediye 4 ay boyunca su faturası bile kesemedi. Vatandaş emlak beyanı almakta zorlandı, imar konusunda sıkıntılar yaşandı. Belediyede su faturaları daha yeni ödenmeye başladı” diye konuştu.

Beden Eğitimi Spor’da 2 notunu verdiklerini söyleyen Güler, “Karate, boksta çeşitli madalyalar kazanıldı. Altyapıdaki çocukların başarısı ortadır fakat belediye yönetimi, ‘Şampiyon olacağız’ diyerek meclisten para çıkartı. Hafta sonundaki müsabakada şampiyon olamayınca ‘takımı dağıtacağım’ diyen Ali Murat Silpagar’dır. Kulüp bütçesine aktarılan paraları altyapıya harcanmalıdır” diye konuştu.

Kültür sanatta da zayıf not verdiklerini kaydeden Güler, “Bu dönemde bir ilk yaşandı. Çiftlikköy Belediyesi Kuruluş şenlikleri bu yıl ilk kez yapılamadı. Üstelik Silpagar döneminde kültür sanata büyük pay ayrılırken bu şenlik yapılmadı. Ramazan Şehri’nde başarıya ulaşılamadı. Esnafa yüksek fiyatlarda yer kiraya verilmek istendi. Esnaf bu etkinliği uzaktan izledi. Kültür sanat konusunda da sınıfta kaldı” dedi.

BAŞKANSIZ HALK GÜNÜ
Başkan Silpagar’ın halkla ilişkilerde de başarısız olduğunu ileri süren Güler, şöyle konuştu: Halkla İlişkiler 1. Ali Murat Silpagar’ın bir icadı var. Türkiye’de başkansız halk günü yapan ilk belediye başkanı olarak tarihe geçti. Bu toplantılarda belediye başkanı yer almıyor. Halk ilk başta buna bir teveccüh gösterdi fakat başkanla muhatap olmayacağını anlayınca ilgi azaldı. Haftada bir gün 1saat bile halka zaman ayıramadı. Eskiden belediye başkanına telefonla 7/24 ulaşabilirdiniz. Makam kapısı sürekli açıktı. Böyle bir imkân artık kalmadı. Şeffaflıkta da kırık not. Soruyoruz Etibank’ın durumunu açıklama yok. Sezer Köymen’in durumunu sorduk bilgi yok. Nerde olduğunu ne yaptığını şu an kimse bilmiyor. Belediyenin web sitesinde devam eden ihalelerde gözüken bir şey yok. Biten ihalelerde de yok. Biten projeler 0. Yani bir şeffaflık da yok. Halktan uzak, kopuk.