CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in afişlerinin asılmasına tepki gösterdi.

Menderes Türel'in fotoğraflarının bulunduğu 'Antalya'ya iyi gelecek' reklam afişlerinin tipik bir siyasi popülizm örneği olduğunu ifade eden Öztürk, seçmenin bu yaklaşımlara asla izin vermeyeceğine kaydetti. 30 Mart mahalli seçimlerinde Manavgat halkının tercihini CHP'nin adayı Şükrü Sözen'den yana kullandığını hatırlatan Öztürk, "AKP'li Büyükşehir Belediyesi, seçilmiş bir belediye başkanını kontrol altında tutma ve baskı kurmak için hiç bir hukuki ve yasal dayanağı olmayan sözde 'koordinatörlük' sistemini hayata geçirdi." dedi.

Koordinatörlüğün mevcut yasalar içinde karşılığının olmadığını vurgulayan Öztürk, Manavgat'a belediyecilik hizmetleri kapsamında halkın sandıkta sorumluluğu Şükrü Sözen'e verdiğinin iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Büyükşehir adına koordinatörlük yapan Ömer Şahin'in Manavgat’ta su sorununu çözdük sözlerinin gerçek dışı ve reklam amaçlı sözler olduğunu, bunu kabul edilemez bulduklarını söyledi.

Genel seçime daha popülist, pireyi deve yapan, yanıltma politikasıyla oy devşirmeye yönelik AK Parti zihniyetini kınadıklarını vurgulayan Öztürk, Manavgat'ta pişkince, usulsüzce, haksızca reklam yapmaya devam edenleri emekten, haktan ve haklıdan yana olan CHP'liler olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

'İÇME SUYUNU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR DEĞİL, MANAVGAT BELEDİYESİ ÇÖZDÜ'

Manavgat İçme Suyu Temin Projesi'nin Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in Avrupa Birliği’nin 20 milyon Euro'luk (53 milyon liralık) hibe kredisi ile hayata geçirip Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle ASAT'a 10.5 milyon Euro hibe parası ile birlikte teslim ettiğini hatırlatan Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve AB Danışman firma yetkilileri, Manavgat’ta yapılan bu çalışmaları tescil ederek onayladığını kaydetti. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Yasası’nın devreye girmesiyle birlikte alt yapı hizmetleri ASAT’a geçmiştir. Dolayısıyla Manavgat Belediyesi’nin AB hibe kredisi ile devam etmesi gereken proje 10,5 milyon Avro kalan hazır parasıyla birlikte ASAT’a Manavgat Belediyesi eliyle teslim edilmiştir. Manavgat Belediyesi’nin ASAT’a devrettiği 10,5 milyon Euro hazır parayla Manavgat’a hizmet ettiğinizi söylemekle halkın geçmişten kalan mirasına sahip çıkıp halkı kandırmış olmuyor musunuz? AKP zihniyetiyle Karayollarının, Avrupa Birliği’nin, Manavgat Belediyesi’nin projelendirdiği, kaynağıyla teslim alınan hizmetleri sahiplenip önüne Menderes Türel’li 'Antalya’ya iyi gelecek' tabelaları dikmekle halkı resmen aldatıyorlar."