Coşkulu bir kalabalıkla gerçekleşen miting Elbistan Kıbrıs meydanında gerçekleşti. Türküler ve halaylardan sonra gerçekleşen mitingde adaylar ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba meydanda ki kalabalığa konuşma yaptılar.

İlk olarak adaylardan CHP 2.Sıra adayı Nilden Bayazıt kısa bir konuşma yaptı. Bayazıt, seçim çalışmalarını merkez odaklı yaptıklarını belirterek, çalışmalarının sonuçlarından memnun olduklarını söyledi. Elbistan halkına konuşmasını sürdüren Bayazıt, “Değerli hemşehrilerim siz her zaman bizlere güç verdiniz. CHP olarak örnek teşkil ettiniz. Bizlerde Kahramanmaraş merkezde çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Çalışmalarımız olumlu sonuçlar verdiğini görüyoruz.” dedi. Gösterdikleri gayretten dolayı teşkilatına teşekkür eden Bayazıt, “8 Haziran’da buraya gelip kutlama yapacağız” dedi.

Diğer adayların ardından konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bu seçimin önceki seçimlerden farklı olduğunu iddia ederek, diğer seçimler de AK Parti’nin projelerini söylediği ve muhalefetin eleştirdiği bir durumun olduğunu ancak şimdi CHP’nin  projelerini açıkladığını AK Partinin eleştirdiğini söyledi.
Konuşmasında AK Parti’ye yüklenen Ağbaba, “Genel Başkan yılda iki maaş deyince, cebini düşünenler paniklediler. Bizler sarayda belirlenen AKP milletvekili adaylarıyla değil, AKP devletiyle mücadele ediyoruz. Bizler güçlüyüz. Çünkü onların vekil adayları Sarayda iki dudak arasında belirlenirken bizler sizlerin oylarıyla, ön seçimle adaylarımızı belirledik” dedi.

Seçim bildirgelerini üç beş günde belirlemediklerine de değinen Ağbaba, projelerini  yedi ay da belirlediklerini ve bu projelerinin halkta  kabul gördüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı’nın meydanlarda ki konuşmalarını eleştiren Ağbaba, “Meydanlarda gösterdiğin Kuran-ı Kerim’i git Egemen Bağış’a,Bilal Erdoğan’a,Melih Gökçek’e göster. Çünkü O’nda dürüstlükten bahsediyor. Kuran-ı Kerim bizim de kutsal kitabımız.” Dedi. Devletin parasıyla açılan çoğu yerin 8.kez açıldığını iddia eden Ağbaba, “Biz yoksulluğu yönetmeye değil, yoksulluğu yok etmeye geliyoruz.”dedi.

Miting sonun da  gençler de adaylarla bol bol fotoğraf çektirdi.