1 Kasım'da gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerinde CHP'den aday olan Erzurum milletvekili adayları, parti il teşkilatı tarafından düzenlenen programla basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

CHP İl Başkanı Tevhit Yavuz, iktidara yürüdüklerini belirtti. 7 Kasım'da yenilenecek seçimlerden CHP'nin güçlü olarak sandıktan çıkacağını ifade eden Yavuz, "Partimizden diğer partilere giden ödünç oyların dönüşü ile iktidar koltuğuna oturacağız." dedi. Yavuz, CHP Erzurum il teşkilatı olarak da seçime güçlü adaylarla girdiklerini dile getirdi. Kamuoyunun tanıyıp sevdiği kişileri aday gösterdiklerine değinen İl Başkanı, "Adaylarımızın her biri birbirinden değerli ve saygın. Erzurum'da oy patlaması yaşayacağız." diye konuştu.

CHP milletvekili adayları avukat Tuncer Aktaş, Yavuz Polat, Orhan Bozkurt, Hakan Cebeci ve Necip Aktaş törenle kamuoyuna tanıtıldı. Milletvekili aday belgeleri eksik olduğu ve tamamlama çalışmaları yaptığı için Haydar Bulut tanıtım programına katılmadı.

Milletvekili adayları adına açıklama yapan Aktaş, "25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda gerçekleşen tablo ile oluşan erken seçim sürecinde ülkemizin ve şehrimizin gündemi, çözülmesi gereken sorunlar ile doludur. 7 Haziran sonrası oluşan tabloda, Türkiye bir çözümsüzlüğe itilmiş ve yönünü kaybetmiş bir hale terk edilmiştir. 7 Haziran tarihinden bugüne doğru dönüp baktığımız zaman sorunların kaynağı da çözümü de çok açık bir şekilde ortadadır. Ülkece, hep beraber tecrübe ettiğimiz koalisyon süreci, meclis başkanlığı seçimi ve terör olaylarının bize gösterdiği durum Cumhuriyet Halk Partisi'nin iradesinin siyasi kavgalardan arınmış ve 'önce Türkiye' diyen bir anlayışın tek temsilcisi olduğudur. Bugün seçimlere giderken Cumhuriyet Halk Partililer olarak partimizin 7 Haziran öncesi ve sonrasında önerdiği politikalar ve sorumlu tavırla beraber onurlu ve gururlu bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’nin sorunları çoktur ama çözümleri bellidir. İşsizlik rakamları her gün artarken bu belanın bir de gençlerimiz üzerinde daha yıkıcı etkilere sahip olduğu günlerden geçmekteyiz. Bugün Türkiye’de genç işsizlik oranı, iş aramaktan vazgeçmiş gençlerle beraber yüzde 30’ları bulmaktadır. Türkiye’de adalet, yolsuzluk ve siyasi baskının altında boğulmakta ve oluşan bu ortamda siyasilerden vatandaşlara kadar hiç kimse yarının ne olacağını bilememektedir. Artan terör olayları ile hepimizin gündelik yaşamı bir anda tepe taklak olmuş ve ülke çapında kimsenin huzuru kalmamıştır. Bütün bunların yanında gelinen noktada ekonomimiz adeta bir yavaş ölüm yaşamaktadır. Ekonomik verilerin günden güne kötüleştiği ve siyasi iradenin çözümler konusunda pusulasını kaybettiği ve telaşa düşerek çok acı itirafları yaptığı günleri hep beraber yaşıyoruz. İktidarın kendi sorumluluğu altında çözmesi gereken sorunları vatandaşa şikayet ederek, sorumluluktan kaçtığı ve oluşturduğu bu tablodan korktuğu bir ortam mevcuttur. Bütün bu problemlere karşı dik duracak ve gereğini yapacak bir siyasi irade vardır ve adres bellidir. Adres Cumhuriyet Halk Partisi’dir." şeklinde konuştu. Aktaş, bir gazetecinin seçim sandık güvenliğiyle ilgili sorusuna ise "CHP sandıklara sahip çıkacak." cevabını verdi.