Önseçimin kaderini Giresun merkez ve Bulancak belirledi. Bektaşoğlu, merkezde açık ara, Bulancak'ta da birinci olunca ilçelerden gelen oylarla seçimin kazananı oldu. 

İl başkanı iken istifa eden ve il yönetiminin desteğini arkasına alan eski milletvekili Eşref Karaibrahim ise, favori olmasına rağmen yedinci olabildi. 
Bülent Bektaşoğlu, ilk açıklamasında, partide birlik ve beraberliği sağlama sözü verdi ve "el el ele kolkola gireceğiz, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Birinci parti olacağız" diye konuştu. 
 
PARTİLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ..
Sabah 08.00'de başlayan ön seçimde, 16 sandıkta 7 bin 500 üyeden 6 bin üye oy kullandı. Aday adayları üyeleri sandıkların olduğu binanın girişinde kol kola karşıladı. 

İŞTE SIRALAMA…
Akşam saat 17.00'de başlayan oy sayımı sonunda; Bektaşoğlu 2 bin 535 oy ile ilk sıraya yetrleşti. Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 2 bin 135 oyla ikinci, İbrahim Akgün bin 668 oyla üçüncü, Basri Gülsoy bin 608 oyla dördüncü sırada aday oldu.

Dğer aday adayların aldıkaları oylae ve sırlaması ise şöyle oldu: Nilay Pınar bin 588, Rüştü Kurt bin 98, Eşref Karaibrahim bin 36, Sevgi Umut Güngör 795, Dursun Karahasan 668, Eyüp Çiftçi 667 ve Niyazi Hotmanoğlu ise 664 …

Giresun merkezde sonuçlar önseçimin yapıldığı Gazipaşa İlkokulu'nda CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu tarafından açıklandı. İlçelelerden gelen sonuçlara göre Bülent Y.Bektaşoğlu'nun 1.olduğunu söyleyen Bektaşoğlu,"bu sonuçlar partimize hayırlı olsun." dedi. 

 "HEDEFİMİZ CHP'Yİ GİRESUN'DA BİRİNCİ PARTİ YAPMAKTIR" DEDİ

Ardından alkışlarla okulun giriş bölümüne çıkarak kısa bir konuşma yapan CHP Giresun Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, önseçime katılan aday adaylarına ve parti yöneticilerine, belediye başkanı Kerim Aksu ve  üyelere teşekkür etti. Bekataşoğlu"çok güzel bir demokrası örneği verdik. Burada kazanan kaybeden yok. Ben sadece bana oy verenlerin değil bütün CHP'lilerin ve Giresun'un adayıyım. Artık önseçim geride kaldı. Şimdi hep birlikte partimizi 1.parti yapmak için çalışağız" diye konuştu. 
 
İlk mesajını kadın partililerin ağırlıkta olduğu seçim sonucunu bekleyen partililerle birlikte veren Bektaşoğlu, "İnşallah onlar da karşımıza ithal değil de Giresun'un sorunlarını bilen adaylar çıkarırlar, onlarla yarışırız" diye konuştu. 
 
GAZİ CADDESİNDE GÖVDE GÖSTERİSİ 
Konuşmanın ardından CHP'liler Bektaşoğlu ile kolkola girerek Gazi Caddesi üzerinden partiye yürüdüler. CHP Milletvekili adayı Bülent Bektaşoğlu'na kalabalık partili gurubunun yanı sıra cadde üstündeki esnaflar ve halkta alkışlarla destek verdi. 

CHP’de coşkulu bir kalabalık partililerin alkış ve tezahüratları arasında salona giren Bektaşoğlu, İl Başkanı Sinan Kitapçı, İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu ve 3.sıra adayı İbrahim Akgün’le birlikte partilileri selamladı.  
Bektaşoğlu, buradaki konuşmasında, “bizlere bir demokrasi şöleni yaşattı Önseçim partiye heyecan, dinamizm getirdi.Güç kattı Ama biz kolay seçimi geçtik. Bu seçim çok önemli değil, asıl seçim 7 Haziran’da” diye diyerek,  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.  
”Önseçim için 11 aday adayı yola çıktık.Bizlere her kes imrendi.Arkadaşlarım sağolsunlar, onlara teşekkür ediyorum”diyen Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Ben genel başkanın değil sizlerin milletvekili olacağım.Sizler bana sizleri temsil etme görev ve sorumluluğu verdiniz. Bu görevi en iyi şekilde yapacağım”.

0BEKTAŞOĞLU: GÖREVİM PARTİDE BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK…
Türkiye’de her geçen gün her şeyin kötüye gittiğini söyleyen Bülent Bektaşoğlu,“Arkadaşlar endişeniz olmasın yavaş yavaş gidiyorlar. Allahın izniyle Giresun’da birinci parti, Türkiye’de iktidar olacağız.Benim görevim parti de birlik ve beraberliği sağlamak, ötekileştirme yapmamak. Kardeşliği pekiştirmek olacaktır. Kol kola gezeceğiz. Bu benim boynumun borcu. Biz bir olamazsak bizi yerler, ham yaparlar. 7 Haziran’da ya var olacağız, ya da var olacağız. Başka çıkışımız yok. Yarından sonra çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Sizlerle partimiz Giresun’da birinci olacaktır”

CHP Giresun Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu ardından il, ilçe başkanı ve 3.sıra adayı İbrahim Akgün’le partilileri selamladı.