Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, 7 Haziran genel seçimleri sonrasında CHP’nin ülkede barışı, ekonomik refahı sağlayacak, toplumu huzura kavuşturacak geniş tabanlı bir koalisyon hükümetinin kurulması için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini söyledi. Bulut bu karşın AK Parti ve MHP’nin bir koalisyon kurma yönündeki isteksizliği nedeniyle hükümetin kurulamadığını söyledi.

Türkiye’nin oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin altını çizen Bulut, kasımda yapılacak erken genel seçimlerin ülkenin ve Cumhuriyetin geleceği açısından yaşamsal öneme sahip olduğunu vurguladı. Bulut, “Çocuklarımızın yarınları, ülkemizin geleceği için dargınlıkları, küslükleri bir kenara bırakıp CHP çatısı altında buluşma zamanıdır. Çünkü millet iradesine saygılı tek parti CHP’dir. Barış için, huzur için gün, ayrışma değil birleşme günüdür.” dedi.

MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYAN TEK PARTİ CHP
Bulut, “Milli iradeye saygı duyup, ülkede barış ve huzur ortamını sağlayacak, ekonomik refahı sağlayacak, topluma nefes aldıracak geniş tabanlı bir koalisyon hükümetinin kurulması yönünde samimi olarak çaba gösteren, sağduyulu davranan tek parti CHP’dir. Türkiye milli iradeyi yok sayan anlayışlar ve kişisel ihtiraslar nedeniyle büyük bir fırsatı kaçırdı.” diye konuştu.

Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Bulut, 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlayan terör olayları nedeniyle toplumsal barışın tehdit altında olduğuna dikkat çekti. Sorunların çözüm yerinin siyaset olduğunu kaydeden Bulut, siyasi irade yoksunluğu nedeniyle sorunların çözülmek yerine derinleştiğini söyledi.

TOPLUMSAL BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR
Bulut, “Bugün; ülkemizin en çok ihtiyacı olan şey toplumsal barıştır. Her gün şehit cenazeleri geliyor ve ne yazık ki şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapıp akan kandan beslenen siyasetçilerin varlığına tanık oluyoruz.” şeklinde konuştu. Böylesi bir ortamda Cumhurbaşkanı’nın hükümeti kurma görevini sadece AK Parti’ye vermesinin manidar olduğunu dile getiren Bulut, Cumhuriyetin teminatı olan CHP’ye hükümeti kurma görevinin verilmemesinin demokrasiye vurulan bir darbe olduğunun altını çizdi. Bulut, “CHP’ye hükümeti kurma görevinin verilmemesi millet iradesinin gaspından başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

AKP MİLLET İRADESİNİ YOK SAYDI
‘Millet iradesi’ söylemleriyle 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin millet iradesini yok saydığını belirten Bulut, kasım ayında yapılması beklenen erken seçimlerin Cumhuriyet tarihinin son seçimleri olabileceğini vurguladı. Bulut, “Cumhuriyet’in devamı için birleşmek zorundayız. Ülkenin geleceği, çocuklarımızın yarınları için dargınlıkları, küslükleri bir kenara bırakıp CHP çatısı altında buluşmalıyız. Gün ayrışma değil birleşme, dayanışma günüdür. Gün Büyük Önder’in emanet ettiği Cumhuriyet’i yaşatma günüdür. Ülkenin sorunlarını çözecek parti de toplumsal barışı sağlayacak parti de CHP’dir. Çünkü CHP’nin verilmeyecek bir hesabı yok.” şeklinde sözlerini tamamladı.