Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, AK Parti iktidarının izlediği yanlış politikalar nedeniyle ülkede adeta bir iç savaş durumunun yaşandığını kaydetti.

Türkiye’nin, Ortadoğu’nun ve dünyanın en çok barışa ihtiyacı olduğunu aktaran Bulut, Ortadoğu’nun zengin enerji kaynaklarına sahip olmak isteyen emperyalist güçlerin küresel hesapları nedeniyle bugün Türkiye’nin Suriye’yle savaş noktasına geldiğini vurguladı.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran Genel seçimleri sonrasında yaşanan terör olaylarına dikkati çeken CHP İl Başkanı Bulut, AK Parti iktidarının diğer siyasi partilerden ve halktan gizli olarak yürüttüğü çözüm sürecinin, çözümsüzlük sürecine dönüştüğünü ifade etti. Bulut, “AKP iktidarı sayesinde bugün Türkiye yangın yerine dönmüş durumda.” diye konuştu.

Diğer yandan AK Parti iktidarının dış politikadaki yanlış tutumları nedeniyle Suriye’deki iç savaştan Türkiye’nin de olumsuz etkilendiğini, insanlığa sığmayan vahşetiyle IŞİD adlı terör örgütünün Türkiye sınırına dayandığını kaydeden Bulut, “Türkiye bugün adeta bir kuşatma altında. Ülkemiz adı konulmamış bir savaşın içinde.” şeklinde konuştu.