7 Nisan’da aday listelerinin açıklanacağı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Teşkilatı’nda heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Artık listelerin açıklanmasını beklediklerini belirten CHP İl Başkanı M.Sait Köse, “ Adaylarla ilgili her türlü veri toplama işlemleri tamamlandı. Şimdi bu konuda son sözü söyleyecek olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını bekliyoruz.” dedi

YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre 7 Nisan’da partilerin aday listelerini teslim edeceğini hatırlatan CHP İl Başkanı M.Sait Köse, “ Aday belirleme çalışmaları tamamlandı. Son olarak şehrimize gelen Genel Merkez Heyeti, sivil toplum örgütleri ve partililerimizle bir araya geldi. Çalışmaların oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum. Heyet çalışma süresi boyunca, her kesimden temsilcilerle görüşmeye çalıştı. Anket çalışmalarının da çok önceden tamamlandığını biliyorum. Genel Başkanımızın da bu çalışmalar ışığında, kararını vereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Heyetin Ankara’ya dönmesinin ardından bazı yayın organlarında ve kamuoyunda isimler zikredilmeye başlanmasına dikkat çeken Köse, “ Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki; Gaziantep’te aday ismi üzerine bir çalışma yapılmadı. Direkt olarak görüşülen kişilerden nasıl bir milletvekili profili istedikleri konuşuldu. Gaziantep’in nasıl milletvekillerine ihtiyacı olduğu soruldu. İl yönetimimiz de 46 adaya eşit mesafede durarak, hiçbir görüşmeye katılmadı. Heyete refakat eden arkadaşlarımız gidilecek adrese ulaşım konusunda yardımcı oldular. Heyetin içeride neler konuştuğunu biz il yönetimi olarak bilmiyoruz. Açıkçası heyetteki 2 kişi dışında bunu bilen kimse de yok. Ama bakıyoruz, basın kuruluşlarında farklı isimler gündeme getiriliyor. Heyet bir açıklama yapmadı, raporunu hazırlamadı ki, isimler ortaya çıksın. Biz bu tür iddialara itibar edilmemesini özellikle rica ediyoruz.” diye konuştu.