Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Özfer Koçak, "2 Temmuz'da Madımak'ta canlarımız yandı. Bu kadar yıl geçmesine rağmen 33 aydınımızın acısı ilk günkü kadar tazedir." dedi.

CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te meydana gelen Madımak olaylarının 22. yıldönümü dolayısı ile yazılı bir açıklama yaptı. Koçak, "Tarihimize kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 22 yıl geçti. Bu kadar yıl geçmesine rağmen 33 aydınımızın acısı ilk günkü kadar tazedir." ifadelerini kullandı.

Olayın insani boyutuna da değinen Koçak, faillerin kendi vicdanlarında hesap veremediğini ileri sürerek, şunları kaydetti: "Sivas katliamı, aydınlığa, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye yapılan bir saldırı olarak gerçekleştirilmiştir. Madımak'ta canlarımızı diri diri yakan zihniyet kendi vicdanlarında bunların hesabını veremeyecektir.

Bizler ülkemizi, gerici, ırkçı, şoven odaklara asla teslim etmeyeceğiz, barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sivas katliamında hayatını kaybeden tüm canlarımızı bir kez daha saygı ile anıyor onları unutturmayacağımıza söz veriyoruz."