Kütahya CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sarayın yolunu bilmeyenlere görev vermem’ diyerek CHP’nin hükümeti kurma görevi almasının önüne geçmekte, ülkemizin sorunları her geçen gün ağırlaşırken, yetki gasbı yaparak hükümetin kurulmasını engellemektedir” dedi.

İl Başkanı Şahbaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne hükümet kurma görevini vermemesi üzerine bir açıklama yaptı. "Her geçen gün evlatlarımızı kaybetmeye, ülkedeki terör ve kaos ortamına kurban vermeye devam ediyoruz" diyen Şahbaz, "Siirt’te sekiz, Diyarbakır’da dört gencimizi şehit verdik. Türkiye her sabah şehit haberleri ile uyanmakta, analarımız kan ağlamaktadır. Gözümüz gibi baktığımız evlatlarımızı ne olduğu belli olmayan kirli teröre kurban veriyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şehitlerimizin, evlatlarımızın kanı, canı üzerinden siyasi menfaat sağlamaya çalışanları, tek başına iktidar olabilmek için ülkeyi terör ve kaos ortamına sürükleyenleri halkımız görmekte olduğunu vurgulayan Şahbaz şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi tüm samimiyeti ile ülkenin önünü açmak, hükümetsiz bırakmamak için AKP ile görüşmeleri devam ettirmiştir. Ülkenin bu bunalımlı döneminde hükümeti kurma görevini alan AKP Genel Başkanı Sn. Davutoğlu sürenin 35 gününü kullanmış ve sonunda biz ‘koalisyon görüşmesi yapmadık’ diyebilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sarayın yolunu bilmeyenlere görev vermem’ diyerek CHP’nin hükümeti kurma görevi almasının önüne geçmekte, ülkemizin sorunları her geçen gün ağırlaşırken, yetki gasbı yaparak hükümetin kurulmasını engellemektedir. Tayyip Erdoğan ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu unutmuş, kişisel iktidar hırsına ülkeyi kurban etmektedir. Ekonominin tıkandığı, ülkenin teröre teslim olduğu bir dönemde AKP’yi tek başına iktidar yapabilmek için ülkeyi tekrar seçime ve istikrarsızlığa sürüklemektedir.
Demokratik teamüller, gereği hiç zaman kaybetmeden CHP’ye hükümeti kurma görevi verilmelidir. CHP hükümet kurma sorumluluğunu almaya hazırdır. Türkiye’yi hiç kimsenin iktidar hırsına kurban etmemek için çözüm üretmekte, yurttaşlarımıza nefes aldırmakta da kararlıdır. Türkiye’yi kendi hırsı için hükümetsiz bırakarak erken seçime sürükleyenleri, ‘önce ben’ diyenleri, ’önce benim çıkarlarım’ diyenleri milletimiz asla unutmayacaktır. CHP, kaçak saraydan gelen tüm engellemelere, diğer siyasi partilerin çözümsüzlükte devam etmelerine rağmen ‘önce Türkiye’ demeye, bir çözüm için her türlü fedakarlığı sergilemeye, 7 Haziran’dan bu yana her adım da olduğu gibi sorumluluğunu yerine getirerek devam edecektir.” şeklinde konuştu.