CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “1993 yılında Sivas’da çıkan yangında onlarca aydın yaşamını yitirdi. O yangın hala sönmedi, ülkedeki insanlığı yakmaya devam ediyor.” dedi.

Şahbaz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde aydın olmanın, alevi olmanın, öteki olmanın bedelini şair, ozan, yazar ve aydınlarımız, devletin gözü önünde güpegündüz Türkiye’nin en büyük şehirlerinden Sivas’ta yakılarak ödemiştir. 2 Temmuz 1993’te Sivas’taki yangın sönmedi, hala bu ülkede insanlığı yakmaya devam ediyor.

İnsanımız tarihi boyunca acılar yaşamış, ötekileştirme ile katliamlar yapılmış ve muhalif olmanın bedeli katliamlarla ödenmiştir. Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Gezi katliamları hep devletin koruması altında gerçekleşmiş ve failleri de bulunmamış, bulunanlar da cezalandırılmamıştır. Derin devlet denilen yapının cinayet ve katliamları hep mazlum ve aydınları vurmakta, failler de devlet tarafından korunmaktadır. Bir toplumsal linç olan Sivas davası zaman aşımına sokularak adalet engellenmiştir.

Adalet isteyen mağdur yakınları Ankara’da AKP hükümetinin polisi tarafından coplu ve biber gazlı saldırısına uğramıştır. Sivas’ta insan yakanların avukatları Meclis'e taşınmış ve ödüllendirilmiştir. Bizler Çorum, Maraş, Gazi olayları, Gezi katliamı için olduğu gibi Sivas’ta canlarımızı katledenlere karşı adalet istiyoruz. Ülkemizde tekrar insanlık suçları işlenmesin diyerek bu olayların azmettiricileri ve failleri cezalandırılsın istiyoruz.

Sivas’ta katledilen Şair Dr.Behçet Aysan, Şair Metin Altıok, Yazar Asım Bezirci, Ozan Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu ve diğer aydınlarımız, gençlerimiz için adalet istiyoruz."