Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli virajı olduğunun altını çizip, “1 Kasım'da ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız. Ya da iktidarı yanlış yola gitmekten alıkoyacağız.” dedi.

CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısı ile 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde halkın sandıklara giderek daha duyarlı seçim yapması istendi.

CHP’li milletvekilleri ve partililerin de katılımı ile Hilton otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, “Sizlerle daha önce de birçok kez bir araya geldik ama bu buluşma belki de en önemli buluşmalarımızdan biri. Çünkü Cumhuriyeti tarihinin en derin siyasi krizlerinden birini yaşıyoruz. Bu güne değin siyasal çok kriz atlattık ama hiçbiri demokratik parlamenter sistemi böylesine totaliter bir rejim eğişine ve ülkeyi böylesi bir iç savaş tehlikesinin eşiğine getirmemişti. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti 23 gün sonra en kritik tarihi virajlarından birini geçecek. Bu viraj Türkiye’yi ya düzlüğe çıkaracak, ya da uçuruma yuvarlayacak.” dedi.

1 Kasım seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli virajı olduğunun altını çizen CHP İl Başkanı Zafer Yıldız şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi halka olan inancı ve güveniyle bu seçime gidiyor. 1 Kasım’da milli irade ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi buna saygı gösterecektir. Bizler milli irade, milli irade deyip, seçim sonucu kendine uygun çıkmayınca beğenmeyen, milli iradeyi ayaklar altına alan bir anlayışa sahip değiliz. Yeter ki adil, şaibesiz bir seçim yapılsın.” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU 11 EKİM'DE BURSA’DA

11 Ekim’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa’da miting yapacağını hatırlatan CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, “Buradan Bursalılara da seslenmek istiyorum; öncelikle hangi partiye oy verecek olursa olsunlar sandığa gitsinler. İlkeli, dürüst bir seçim yapılması için kararlılık göstermelerini, sandık başına da önce Türkiye inanç ve iradesiyle gitmelerini istiyoruz. 1 Kasım'da ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız. Ya da iktidarı yanlış yola gitmekten alıkoyacağız. Ben değil, önce Türkiye” şeklinde sözlerini tamamladı.