Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, yönetim kurulu üyeleri ve milletvekili adaylarıyla birlikte Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu’nu (İKK) ziyaret etti.

TMMOB’ye bağlı odaların Adana Şube Başkanları’nın katıldığı toplantıda konuşan İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, TMMOB’nin etkisizleştirilmeye çalışıldığını vurguladı. Kavi, TMMOB’ye bağlı odaların bulundukları kentlerin gelişimine katkı koyduğunu ancak birçok zorluklarla karşı karşıya kaldığını söyledi. CHP milletvekillerinin odalara sahip çıkması çağrısında bulunan Kavi, TMMOB’nin işçi cinayetlerinden çarpık kentleşmeye, imar sorunundan tarım arazilerinin korunmasına kadar birçok konuda bilimsel çalışma yaptığını dile getirdi. CHP’nin özellikle ön seçim yaptığı yerlerde sinerji yakaladığını kaydeden Kavi, "Ön seçimle gelen adaylar halkı arkasına almış oluyor. Sorumluluğun geniş kesimlere yayılması açısından ön seçimin önemi ortaya çıkıyor." dedi.

CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ise CHP adaylarının tüm renkleri içinde barındırdığını ve Adana’da önemli bir sinerji yakaladığını kaydetti. CHP programının tüm Türkiye’yi kapsadığını ifade eden Bulut, "Gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle insanlar fakirleştirildi. Bu fakirleştirme sürecinde ortaya CHP çıktı. Emeklisinden işçisine, memurundan esnafına kadar birçok konuda program hazırlayan CHP taşeronlaştırma sisteminin rafa kaldırılmasını da öngörüyor. Genel Başkanımızın en önemli konularından biri de ileri demokrasidir. Çünkü Türkiye’de kim sesini çıkarsa yukarıdan biri kafasına sopayla vuruyordu. Bu açıdan bakıldığında ekonomi dışında insan hakları ve demokrasi savunuculuğunda da CHP öne çıkıyor." diye konuştu. Bulut, CHP yönetimindeki en önemli partnerlerden birinin de TMMOB’ye bağlı odalar olduğunu söyledi ve adayların birçoğunun da TMMOB ailesinden olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Ziyarete milletvekili adayları Elif Doğan Türkmen, İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, Müzeyyen Şevkin ve Mustafa Bilgilioğlu katıldı. Konuşmaların ardından oda başkanları duygu ve düşüncelerini dile getirirken milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen’in doğum günü de kutlandı.