Dokuzcan, Trabzon Bulvarı'ndaki CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nilden Bayazıt Postalcı'nın seçim bürosunu ziyareti sırasında, kadınlara partisinin seçim bildirgesini anlattı.
Kadın gücünün önemini ve değerini bilerek şuan mevcut yapının kadın üzerinden götürdüğü siyasete karşı birlik ve beraberlik içerisinde en fazla sesi çıkaracaklarını belirten Dokuzcan, Türkiye genelinde adaylarının bulunduğu yerlerde planladıkları çalışmaların ilk ayağını Kahramanmaraş'tan başlattıklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş'ın politik yapısına dikkati çeken Dokuzcan, şunları kaydetti:

"Şuan listede bulunan kadın adaylarımızın, kadın kardeşlerimizin vekil olması öncelikle kadın kolları olarak bizim için çok önemli. Partimiz ve Türkiye için çok önemli. CHP, 2015 seçimlerine temel olarak yoksul bırakmayacak, eşit ve adaletten yana, haktan yana bir bildirgeyle hazırlandı. Bu, çok somut, halkla beraber, halkın içinden oluşturduğumuz önerilerle toplumun bütün kesimleriyle oluşturduğumuz toplantı sonucu onların fikirlerini alarak hazırlanmış bir bildirgedir. Bu bildirgenin kadınlar açısından en önemli ayağı, şuan mevcut yapının kadını ikincilleştiren ve toplumsal hayattan uzaklaştıran, sadece yaşam hakkını bile savunmak durumunda olan bütün kadın kardeşlerimizin adına hazırlanmış, eşitlikçi adalet ve özgürlükten yana olmasıdır."

Seçim bildirgesinin bütün somut sonuçlarını sahada bir araya geldikleri farklı kesimlerdeki kadınlarla paylaştıklarını ifade eden Dokuzcan, birlikte bunun sonuçlara almaya gidecek sağlam adımlar attıklarını söyledi.

Kadın ve erkekleri bir kuşla örneklendiren Dokuzcan, "İnsanlık bir hedef ulaşacaksa, o hedefte insan olma bilinci, varlık bilinci ve sevgi varsa bu kuşun sağ kanadı erkeklerdir, sol kanadı kadınlardır. O yüzden kadınlar solcudur. Aynı zamanda bunu da unutanlara hatırlatacağız" diye konuştu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Postalcı da Kahramanmaraş'ta kadın çalışmalarının yoğunlukla yürütüleceği bir şehir olduğunu belirtti.