Kütahya CHP’de 5 aday adayının yarıştığı ön seçimler yapıldı. Kütahya ve ilçelerinden 3 bin 456 CHP üyesinden oy kullanan yaklaşık bin 700 katılımcının oy kullandığı ön seçimlerde 5 aday adayı arasından 4 aday ve sıralamaları belirlendi. Bin 184 oyla Dr. Fazıl Kasap birinci, 989 oyla Mehmet Aydın Uzun ikinci, 861 oyla Fisun Akyıldız üçüncü ve 614 oyla da İbrahim Solmaz dördüncü sırada yer aldı.
Kütahya merkezde üyeler, Kütahya Lisesi’nde oylarını kullandılar. Ayrıca Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane ve Tavşanlı ilçelerinde de üyeler ilçelerde belirlenen okullarda oylarını kullandılar.
Hakim gözetiminde yapılan ön seçimlerde çıkan sonuçlar, parti içinde de demokrasi anlayışının tesisi açısından CHP Genel Merkezi tarafından değiştirilmeyecek.
Aday adayları arasından Kütahya merkez ve ilçelerinden en fazla oyu alarak birinci sıra adayı olan Dr. Ali Fazıl Kasap, parti il merkezine gelerek basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında tüm partililere, milletvekili adaylarına ve basın mensuplarına teşekkür eden Dr. Kasap, “Yılların Milletvekili özlemi ile yanıp tutuşan cefakar ve vefakar CHP’lilerin destekleriyle 1184 oy alarak CHP Kütahya 1. Sıra Milletvekili Adayı olmuş bulunmaktayım. Öncelikle sonucun CHP’mize, Kütahya’mıza ve Türkiye’mize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.