Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum 1. sıra milletvekili adayı Avukat Tuncer Aktaş, binlerce ailenin mağdur edildiği 'New City Projesi' için uzlaşma çağrısı yaparak, projenin Erzurumlu'nun kabusu olmaktan çıkarılmasını istedi.

Erzurum'da 2013'te 'Doğu Anadolu'nun En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi' olarak sunulan New City Projesi ve bugün 'Karadayı Mağdurları' olarak anılan proje, binlerce kişiyi mağdur etti. CHP Erzurum milletvekili adaylarının da gündemine aldığı proje, 1 Kasım seçimleri öncesi şehirde en çok tartışılan konuların başında geliyor. CHP'li adaylar, konuyu her platformda gündemde tutmaya ve yetkilileri çözüm odaklı bir çalışmaya davet ediyor. Milletvekiller adına açıklamada bulunan Tuncer Aktaş, yerel idarelerin siyasi irade sergileme noktasındaki zaafı nedeniyle binlerce ailenin mağdur edildiğini hatırlatarak, seçim sürecinde AKP'li siyasilerin konuya ilişkin yeni vaatlerde bulunmalarına tepki gösterdi.

AK Partili siyasilere çağrıda bulunan Aktaş, şunları kaydetti: ''CHP'nin kentsel dönüşüm konusundaki çağdaş ve adil bir anlayış üzerine kurulu olan birikimini Erzurum için kullanmak istiyoruz. Hukuken bir çıkmaza giren bu süreci Erzurum için çözmeye varız. Anlaşılmaktadır ki, tarafları bir araya getirmek, alternatif çözümler uygulamak, yasama organlarını konuyla ilgilenmesi için harekete geçirmek noktasında eksiklikleri bulunan AKP milletvekilleri ve belediye yöneticilerini ortak bir çözüm bulmak üzere; 'Karadayı Mağdurları' için buluşmaya davet ediyoruz."

ÇÖZÜM KOMİSYONU KURULSUN

'Kent uzlaşması' anlayışı ile kangren haline gelen problemin bütün paydaşlarını oluşturulacak bir komisyon ile buluşturmak ve yerel ve ulusal otoritelere taşımak ve meseleyi tarafların mağduriyetlerini giderecek bir çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu: "Kamu kaynakları ve sorumluluklarının 'New City' örneğinde olduğu şekilde boşa sarfetmek sosyal ve ekonomik olarak Erzurum'u olumsuz şekilde etkilemiştir. 75 dönüm, 200 milyon TL gibi istatistikler ile dillendirilen bu projeyi girdiği çözümsüzlük halinden çıkarmak için; Erzurum'da '1ihtimal daha var' diyoruz."