Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay, Samanyolu TV Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polislerin tahliyelerinin uygulanmamasına tepki gösterip, "Cumhuriyetin değil 'saray'ın savcısı olanlar hesap verecek" dedi.

'HIRSIZLAR SERBEST DOLAŞIYOR POLİSLER HAPSE ATILIYOR'

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay, Türkiye’de hukuk tiyatrosu uygulandığını vurgulayıp şu ifadelere yer verdi: “Güçlüler suç işleyince yargılanmıyor, güçsüzler suç işleyince hapse atılıyor. Hırsızlar serbest dolaşıyor polisler hapse atılıyor. Atatürk'e hakaret edenlere dava bile açılmazken Tayyip Erdoğan'ı eleştirenler gözaltına alınıyor. Kutu, kutu rüşvet alanlar serbest, bir dilim baklava çalanlar yargılanıyor. Türkiye'ye artık hukuk devleti demek mümkün değil. Ülkede hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku geçerli. Hukuk kanuna göre karar vermiyor, hukuk 'saray'a göre karar veriyor. AKP Hükümet'i, işine gelen kararları uyguluyor, işine gelmeyen kararları uygulamıyor. Mahkeme polisler hakkında tahliye kararı verirken bu karar uygulanmıyor.“

Adalet ve Kalkınma Parti'sinin Türkiyeyi ikiye böldüğünü vurgulayan Atalay, ”Camideki cemaati ikiye böldü, Anayasa'yı askıya aldı hukukçuları ikiye böldü. Bir gün hukuk AKP'ye de lazım olacaktır. Halkımız 7 Haziran'da AKP'ye gerekli dersi sandıkta verecektir. Ülke CHP iktidarı ile yeniden 'Saray'ın hukuku değil Anayasanın hukukunu uygulayacaktır. CHP olarak yapılan bu hukuksuzlukların hesabını soracağız. Cumhuriyetin değil Saray'ın savcısı olanlar hesap verecektir.” ifadelerini kullandı.