Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, terör saldırılarını kınayarak, “Acımız büyük, yüreğimizdeki yara kanıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, son günlerde artan terör olaylarına ve art arda gelen şehit haberlerine tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda gelen CHP’liler, 'Kınalı kuzuların katili aşağılık PKK’, 'Emperyalizmin tetikçisi bölücü hain PKK , 'Anaları evlatsız, evlatları yetim bıraktın', 'Ne 400 vekilmiş be uğruna ülkeyi kan gölüne çevirdin' yazılı pankartları açtı. Atatürk heykeli önüne kurulan kürsüye gelen CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, “Acımız büyük, yüreğimizdeki yara kanıyor. Analarımız ağlıyor, evlatsız kalıyor, yetim kalıyor çocuklar. Vatanın üzerinde kapkara bulutlar var. Bu durumdan kurtuluşun tek yolu var. Birlik beraberlik ve kardeşlik duygusu. Eğer birlik, beraberlik içerisinde olmazsak, eğer dayanışma içerisinde olmazsak bu zor günleri atlatamayız.” diye konuştu.

İl Başkanı Ayan, daha sonra tören alanındaki bayrağın boyutunun küçük olmasına tepki göstererek, Valilik yetkililerine seslendi. Ayan, “Yakışıyor mu bu bayrak tören alanına. Orda bir bayrak mı var, görünüyor mu? Buradan Valilik yetkililerine sesleniyorum, oraya büyük bir bayrak assınlar. Direğin boyutuna uygun bir bayrak assınlar” dedi.