Eskişehir'in Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında 'Toplu İş Sözleşmesi' imzalandı. Sözleşme ile işçilere ayrıca 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarında 'bayram ikramiyesi' verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş ve sendika yönetimi ve temsilcilerinin katıldığı toplu iş sözleşmesi belediye encümen salonunda gerçekleştirildi. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçi taban fiyatları 76 TL’ye 22 kuruş olan kıdem tazminatı ise 26 kuruşa yükseldi. 2 yıllık yapılan sözleşme ile işçiler 6 ayda bir yüzde 5 zam alacaklar. Sözleşme ile işçiler ayrıca 1 Mayıs İşçi ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarında bayram ikramiyesi verilecek.

Toplu iş sözleşmesini imzalayan Başkan Büyükerşen, kanuni ölçülerde tüm yetkileri kullanarak herkesi mutlu edecek bir sözleşme imzaladıklarını söyledi. Büyükerşen, yeni iş sözleşmesinin tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi. Belediye–İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş ise imzalanan toplu iş sözleşmesinin belediye ve ESKİ'de çalışan işçiler ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.