CHP Antalya 3.sıra milletvekili adayı Çetin Osman Budak, Antalya bölgesinde turizmi 12 aya çıkmasının yolunun 'önce altyapısını hazırlamaktan' geçtiğini söyledi.
Her yıl 12 milyon yabancı, 3 milyon yerli turisti ağırlayan Antalya'nın ülkede bir turizm politikasının olmamasına bağlı deniz,kum ve güneş turizmi noktasından öteye gidemediğini belirten Budak, turizmi bölgede 7 aydan 12 aya çıkarmanın ilk önceliğinin altyapısını oluşturmaktan geçtiğini kaydetti.
Turizmi 12 aya çıkaracağız demekle turizmi 12 aya çıkmayacağını belirten Budak, Antalya'ya daha fazla turist gelmesi için alternatif turizmin yaygınlaştırılması aciliyet arz ettiğini ifade etti.
Budak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uzun yıllardır bekletilen Manavgat Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi Projesi'yle ilgili açıklama yaptı.
Dünyanın sayılı turizm destinasyonlarından biri olan Antalya'nın siyasi iktidarın, 12 yıl içinde bir turizm politikasının olmaması sebebiyle kitle turizminden öteye geçemediğini belirten Budak, turizmin çeşitlendirilmesinin aciliyet arz ettiğini bakanlık tarafından bekletilen 450 bin dönümlük Alternatif Turizm Bölgesi Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Öncülük yaptığı Dünya Kongreler Birliği Toplantısı'nın geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapıldığını hatırlatan Budak, "Turizmden bahsediyoruz ama;Antalya'nın bütününün alan bir kent planımız yok. Dünyanın sayılı plajı dediğimiz Konyaaltı Plajı yakınından ağır tonlu beton kamyonları geçiyor. Turizmi 12 aya çıkaracağız ama;önce bunun altyapısını yapmak zorundayız. Onun için ailen Antalya bölgesinde kongre, spor, sağlık, doğa sporları turizminin yaygınlaşmasına yönelik yatırımlara öncelik verilmeli. Geçtiğimiz günler öncülüğü yaptık ve 2015 yılı Dünya Kongreler Birliği Toplantısı'nı Antalya'da yaptık. Bu yıl ve önümüzdeki yıl Antalya kongre turizminde dünyada sayılı destinasyonlarda biri olacak. Dünyadaki kongre turizminin öncüleri Antalya'ya hayran kaldılar. Bununla ilgili 32 ülkede tanıtım yaptık. Bu yeterli değil, daha yapmamız için bütçe lazım. 12 yıldır ülkemizde turizm politikası olmadığı için Antalya kitle turizminden öteye gidemedi. " diye konuştu.
Antalya'ya Antalya EXPO 2016'nın gelmesinde üç kurumun elini taşın altına koyarak katkısı olduğunu vurgulayan Budak, bunların Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Ali Çandır ve eski başkanı olduğu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ve kendisinin olduğunu ifade etti.
Antalya EXPO 2016'nın turizm şehrine kazandırılması için çok gayret gösterdiklerinin altını çizen Budak, bunun bir fuar olmadığını bir sergi olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.
Halihazırda Antalya EXPO 2016'nın belirlenen tarihe yetişme konusunda endişelerin devam ettiğini dile getiren Budak, katılımcı ülke sayısının 100'den 25'e düşürülmesinin yapılan hazırlıklar konusunda fikir vererek bir tablo sunduğunu kaydetti.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YASASI MAĞDURİYETİ ÇOMAKLI'DA YAŞADIK
30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın uygulamaya konmasıyla ilgili bazı yanlış uygulamaların olduğunu bu mağduriyete uğrayan belediyeleriden birininde Manavgat olduğuna dikkat çeken Budak, "Büyükşehir Yasası'na bağlı en büyük acıyı geçtiğimiz günlerde Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Çomaklı Mahallesi'nde çıkan ev yangınında 2 vatandaşımızın yanarak can vermesiyle yaşadık. Biliyorsunuz Çomaklı tüzel kişiliğini kaybeden önce belde belediyesiydi. Belediye tüzel kişiliğini kaybedince bütün yangın söndürme itfaiye araçları merkeze çekildi. Merkeze çekildiği için itfaiye araçları yangın bölgesine zamanında ulaşamadığı için 2 vatandaşımız yanarak can verdi." ifadesini kullandı.