CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Bütünşehir Yasası'yla yerinden yönetimin askıya alındığını savundu. Çıray, "Bütünşehir yasasını iptal edeceğiz. Kapanan belde belediyeleri ve köy muhtarlıklarını yeniden açacağız." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında muhtarlar, oda ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Çiğli ilçesinin ileri gelenleriyle bir araya geldi. Daha sonra ilçenin kapanan eski belde belediyesi Sasalı'da yurttaşları ziyaret etti. Merkez ve Kaklıç mahalle muhtarlarının refakatinde esnaf ve çalışanlarla iş yerlerinde görüştü.

Bütünşehir Yasası'yla yerinden yönetimin askıya alındığını ve yurttaşın hizmetleri yönlendiremediğini belirten Çıray, "CHP iktidarımızda sorunu kökten çözmek için bütünşehir yasasını iptal edeceğiz. Davul birinde, tokmak öbüründe. Bu şekilde ahenkli bir ses çıkması beklenebilir mi? Beklenmez tabi ki. Yerel yönetimler reformu yapacağız. Kapanan belde belediyelerini de köy muhtarlıklarını da yeniden çağın şartlarına uygun şekilde açacağız. Sözümüz söz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Yerel yönetime yurttaşın katılımını sağlayacağız. Kaynak üretiminde ve kullanımında yerel yönetimler söz sahibi olacak. Merkezi idarenin, yerel yönetimler üzerindeki denetim yetkisini kötüye kullanmasının önüne geçeceğiz. Yerel kaynaklara dayanan ve rekabet gücü yüksek sektörleri destekleyeceğiz. Yerel kaynaklar yurttaşın cebine akacak." şeklinde konuştu.