Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve milletvekili Sezgin Tanrıkulu, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de bulunan seçim standını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada yaptığı açıklamada Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) anayasal suç işlediğini söyleyen Tekin, "YSK'nın asıl görevi orantısızlığı ortadan kaldırmaktır. Kamu alanlarının tamamı bilboardların, megabordların elektrik idarelerinin nereye baksanız bakın sağınızda bir eş başkan solunuzda başka bir eş başkan görüyorsunuz. Şimdi sizin dışınızda 21 tane parti bu yarışa girmiş. 21 siyasi partinin eşit oranda yarışması gerekirken YSK senin nasıl sesin çıkmaz. Ne iş yaparsınız siz. Anayasal suç işliyorsunuz." dedi.
CHP Genel Sekreteri Tekin ve Tanrıkulu, Ümraniye Meydanı'nda partisinin seçim standını ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Tekin şunları dile getirdi: "YSK'nın asıl görevi orantısızlığı ortadan kaldırmaktır. Kamu alanlarının tamamı bilboardların, megabordların elektrik idarelerinin nereye baksanız bakın sağınızda bir eş başkan solunuzda başka bir eş başkan görüyorsunuz. Şimdi sizin dışınızda 21 tane parti bu yarışa girmiş. 21 siyasi partinin eşit oranda yarışması gerekirken YSK senin nasıl sesin çıkmaz. Ne iş yaparsınız siz. Anayasal suç işliyorsunuz. Bunun hesabını siz de vereceksiniz. TRT'yi işgal ettiler. Haram para ile medya kurdular. Bilboardların tamamını kendi çocukları, damatlarına tahsis ettiler. O da yetmedi. Geceleri korsan bilboardlar yaptılar. CHP belediyelerine sesleniyorum. Korsan bilboardları kesin. Kesmezseniz siz de suç işlersiniz. Hakkımızı haram ediyoruz. Hesabını da soracağız diyoruz. Sadece yolsuzluk ve hırsızlıklara değil bu talana göz yuman hukukçuların da tamamından hesap sorulacak."

Basın açıklamasının ardından vekiller, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.