Cumhuriyet Halk Partisi Edremit ilçe teşkilatının geleneksel Zeytinli Bahar Şenliği'nde partililer bir araya geldi. Piknikte, Partililere seslenen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AK Parti için çok sert konuştu. Havutça, Bu milletten çaldıklarınızı fitil fitil burnunuzdan getireceğiz.dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit ilçe örgütü tarafından düzenlenen Geleneksel 19. Kır Yemeği, Zeytinli Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Zeytinli Çayı mesire alanındaki kır yemeğinde keşkek, pilav, nohut, ayran ikramı yapıldı. Sanatçılar Zeki Çiçek, Adil Yıldız eşliğinde söylenen türkülerle coşan vatandaşlar, uzun süre çekilen halaylarla sanatçılara eşlik etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, burada vatandaşlara seslenerek, “Bu milletten çaldıklarınızı fitil fitil burnunuzdan getireceğiz. Bunların tek bir derdi var. Ve şimdi 400 milletvekili diyor. Bu millet 7 Haziran’da bunları sandığa gömecek.” dedi.

Havutça, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu seçimler çok önemlidir. Bu sefer gerçekten çok önemli. 4 yıldan beri Parlamento da 13 yıllık haramilerin iktidarını bu memleketin işçisine, köylüsüne, emeklisine, atama bekleyen öğretmenine, öğrencilerine, halkına bir tek yasa teklifi getirdiklerini görmedik. Bunların tek derdi var. Kendilerine han hamam memlekete din imam edebiyatı yaparak, hırsızlıkla yolsuzlukla memleketi soydular. Şimdi de diyor ki 400 milletvekili diyor. 400 milletvekili ile padişahlığımı ilan edeceğim diyor. Hepimiz için kutsal olan mukaddes kitabımızı din iman edebiyatı yaparak, Kur’an-ı Kerim’i alarak seçim meydanlarında din sömürüsü yapıyor. Siyaseti ticarete bulaştıranları bu millet 7 Haziran’da sandığa gömeceğiz.Tipi tip Başbakan, Cumartesi Balıkesir’de idi. Biz ona 23 Nisan Başbakan'ı diyoruz. Abisinin o kaçak saraydaki diktatörün talimatlarını uyguluyor. O ne derse onu yapıyor. Balıkesir’de bir pankart asmışlar, ne Kemal’i ne Gülen’i, kuracaklarmış Osmanlı Devleti'ni. İnkar etmiyorlar açıkça söylüyorlar. Nasıl bir Osmanlı Devleti'ni nasıl bir siyasal sistem. Korkuyorlar, gündemi saptırmak için bunu yazıyorlar. Kefen giydirmeyeceğiz. Ama bu milletten çaldıklarının hesabını yüce divanda sormaksak namerdiz. Yok öyle yağma kefen giyerek kurtulursun. Sana biz hesap soracağız. Sizin gibi gençleri o seçim meydanlarında Gezi meydanlarında gazla boğarak değil. Sizi yargılayarak, hukuk mahkemelerinde yargı mahkemelerinde bağımsız savcılarla hakimlerle size hukuk devletini öğreterek sizi yargılayacağız. Ve bu milletten çaldıklarınızı fitil fitil burnunuzdan getireceğiz. O çaldıklarınızı o haram paralara el koyacağız. İşçiye köylüye dağıtacağız."

Etkinlikte CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, milletvekili adayı Ensar Aytekin, Belediye Meclis üyeleri ve katılımcılar tarafından ağaç dikildi.