CHP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara, siyasi iktidarın, Meclis'te çoğunluğuk gücüne bağlı çıkardığı antidemokratik yasalarla bağımsız yargıyı etkisiz hale getirdiğini savundu. CHP'li Kara, Cumhuriyet tarihi süresince 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar insanların görüş, düşünce ve siyasi görüşleri açısından ayrıştırıldığı, kutuplaştırıldığı, ayrımcılığa tabi tutulduğu bir dönemin olmadığını vurguladı.

Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 7 Haziran seçimleriyle ilgili çalışma yaparak vatandaşların sorunlarını dinledi. Ankara'da bir savcının, muhalefet partilerinin görüş ve düşüncelerine yer verdiği için televizyon kanallarının fişini çekerek kapatma talimatı iddiasının "hukukun ülkede geldiği noktası açısından" ibret verici olduğunu belirten Kara, hiç bir savcının böyle bir talimat veremeyeceğini, bunun Anayasal suç olduğunu kaydetti.

Siyasi iktidarın, yürütme eliyle bağımsız yargıyı etkisiz hale getirdiğini öne süren Kara, savcıların, hakimlerin, avukatların tutuklandığı bir ülkede hukuktan bahsetmenin imkansız olduğunu ifade etti. Bu tür özgür basını susturmaya yönelik girişimcilerin ancak üçüncü dünya ülkelerinde olabileceğinin altını çizen Kara, şöyle konuştu: "Siyasi iktidar, sürekli kendisinden bahseden ve sürekli 'padişahım sen çok yaşa' diyen bir medya istiyor. Farklı seslere tahammülü yok. Bütün gelişmiş ve demokrasi çıtası yüksek ülkelerde basın özgürlüğü anayasa ile koruma altına alınmıştır. Fikir ve ifade özgürlüğü olmayan bir ülkede demokrasiden söz edemeyiz. İktidar, baskı, korku ve sindirme ile özgür basına gözdağı vermek istiyor. Ülkeyi yönetenlerin iktidarımızı kaybedersek halimiz ne olur korkusu var. Onun için bu tür talimatlarla özgür basına gözdağı verilmek isteniyor. İktidar, korku ve panik içinde kendisini eleştiren herkesi susturmak ve ağzını kapatmak istiyor. Bu iktidar hayata geçirdiği antidemokratik uygulamalarıyla ülkemizin onur ve itibarını dünyada sıfırlamış durumdalar. Özgür basının susturulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kendisi için yolun sonuna geldiğini gören iktidar, korku ve panikle basını susturarak gerçekleri örtbas edeceğini zannediyor. Yolun sonuna geldiler."